Blivande mannens svensexa....

I går var det alltså dags för svensexan som var väldigt efterlängtad av fästmannen...
Han var bombsäker på att den skulle skett förra helgen, fredagen eller att det skulle bli efter bröllopet kanske...

Brev med uppdrag har kommit, ska försöka lägga ut bilder på de breven så småningom.
Sista brevet gav honom en uppmaning att gå hemifrån exakt 10.30 i går och följa ett gäng koordinater som han knappade in i sin hand-gps. På vägen började konstigt folk att förfölja honom, en lodis som stod utanför vårt soprum (självaste bästa kompisen och bestman), star wars-nissar, gamla gubbar osv. Folk tittade förundrat och flinade åt ekipaget som gick några meter bakom min kära fästman som också blivit uppmanad att inte titta bakåt utan att bara gå, gå, gå. Han löd order men såg nog gänget efter sig i ögonvrån. Hade gått med ett léende hela vägen.

Vid sista anhalten kastade de in honom i en bil och satte på honom hörselkåpor och ögonbindel. Han fick en liten skumpa-flaska att dricka med sugör, hela grejen fick honom dock rätt åksjuk men ändå...=P
De körde ut honom i skogen, skrämde honom med något trick med en megastor bil och ett släp bakom där han fick sitta - tog av bindel och kåpor när han satt där om jag inte fattade fel - och så körde de i väg. Bara det att de mixtrat med repet så det gick av när bilen körde. Sen vet jag inte riktigt upplösningen av det hela där men, han fick fjärilar i magen i alla fall.

Sen klädde de ut honom i en vit kort, kort, gammal avdankad klänning som jag packat ned åt honom och ett par lila string som alltid varit för stora för mig och dessutom är mindre snygga (varför jag köpt eller fått dem minns jag inte ens) och så det lila, fula halsbandet som jag först köpte med ett hjärta på. Han blev alltså en ful variant av hur jag kommer se ut nästa lördag. En svart BH med ett par strumpor i varje hållar blev det också. Och så en T-shirt med texten "I´m so gay that I shit rainbows". Sedan spelade gänget kubb, grillade och festade vidare.

Sedan fick han svida om till vanliga kläder igen, T-shirten fick han behålla hela kvällen ut dock.
Nästa anhalt efter skogen var ett studio-besök där min älskling fick spela in en egen tolkning av "När vi två blir en" (Gyllene Tiders ena gamla slagdänga). Lät ju inte fullt så förskräckligt som det kunde gjort med tanke på att han druckit. ;)
Han har sjungt en del i sina yngre dagar, har grunden men inte fullt så tonsäkert i går eller rent allmänt längre då han inte sjunger så ofta. Har hört honom sjunga bättre dock...=P
Jag har lyssnat på fästmannens låt flera ggr i dag, blir glad av att höra den. Helgalet.

Efter studion bar det av in mot stan, han fick åka det nyöppnade Göteborgshjulet (och vips så fick ni veta en liten indikation på att vi bor nära den stan) och sedan drack gänget öl utanför Operan.

Det bar av ut i skärgården också med M/S Värmeböljan. Grabbarna bastade, drack bärs och åt sedan kräftor och räkor till middag.

Efter båtturen hamnade de på ett hak i stan där de stannade tills läggdags.

Dessvärre blev det en miss i planeringen av avslutet på svensexan, ingen lösning på hemresa var fixad eller med i planen. Har gett grabbarna en känga för det, tyckte att de alla hade ett ansvar att lösa det på nåt sätt när de gett sig fan på att dricka min grabb under bordet (visst hade han ett ansvar också, men för mig var det helt ok att han kom hem redlös bara han kom hem tryggt till sin säng). Fästmannen har varken busskort, var inte kapabel att sms:a en bussbiljett eller hade heller några pengar på sig. Nödlösning blev att min väninna och ex.granne J fick köra mig och syster och hennes kille som just kommit hem från svensexan in mot stan där vi som tur var lyckades hitta min kära blivande man. Jag hann bli skitorolig och ja, som sagt - hörde över telefonen att läget inte var så stabilt. Han stod inte upprätt direkt men skrattade frenetiskt ända tills han somnade. Höll bokstavligen på att skratta ihjäl sig, fick ingen luft. Sjöng Paul har fått en badboll ihop med När vi två blir en. Synd att det inte finns på skiva...;)

Gaaaleeen dag/kväll/natt/morgon - precis som det ska vara men med en liten miss som kunde blivit en stor en om fästmannen vinglat ned i kanalen. Tack och lov så kom han hem säkert i alla fall och tack och lov så hade han en sjuhelvetes rolig svensexa.

Ringarna har kommit hem....

Förresten, ringarna har kommit hem. Vi hämtade dem i fredags efter att vi varit ute och lämnat det sista av all dryck ute på ön och torrvaror samt klippt ned tältängen.

Ringarna är perfekta! Blev så supersnyggt med lila diamanter! De gnistrar och blänker och tindrar. Jag älskar min ring. Fästmannen var jättenöjd med sin ring också och med min ring. =)

Men höll på att inte få hem dem ett tag där, kan inte hämta ut dem någon annan dag i veckan som kommer heller.
Vi har ju bestämt att ta dem på avbetalning, betalt 3000-4000 som det är nu och tar ungefär lika mkt på kredit. Bara det att då ska det ju kollas upp så att man har en inkomst etc. och vid 17-18 när vi var i affären och han skulle ringa och kolla det hela så hade ju mina chefer gått hem. Gick inte att göra den kollen. Vi fick dispans, tack och lov. Sånt här hade ju kunnat lösas innan, vi har ju sagt att vi vill ha hälften på avbetalning ungefär. Så butiken har vetat om det. Lite dåligt att de inte redan innan bett om nr osv. och kollat upp det hela eftersom att det är väldigt få som arbetar fredagskväll/eftermiddag när vi blev tillsagda att vi kunde hämta ringarna. Klantigt värre. Nu får jag ringa min chef i morgon, berätta att jag lämnar hennes nr och att någon från "det och det" kommer ringa och stämma av att jag arbetat där jag är, för den kommunen, i 1,5 år och har en heltidsanställning. Suck. Fästmannen kan de ju inte göra en kreditupplysning på då han är student så. Hoppas att det ska gå smidigt och lätt, får hålla kontakten med butiken. Ska in och gravera ringarna veckan efter bröllopet om inte annat då graveraren var i väg på ärende när vi kom dit, så blir i efterskott. Men det gör oss inget, så länge vi får det gjort någorlunda snart. Det medföljer gravyr när man beställer vigselringar i den butiken, det är bra i alla fall.

Musiken och tälten avstämning...

Har nu kollat med DJ:n som vi ska låna grejer av om det möjligen fanns högtalare och mick till tälten...

Det fanns och vi fick lov att låna, regnar det blir det väl ev. inget med det ändå - inte riskera att sabba grejerna ju...

Och vi kan hämta allting på fredagskvällen. Om inte han själv är hemma så är hans son som kan sakerna det och kan hjälpa till.

Får frakta i väg det hela med elbil med släp från sommarhemmet.

Även partytältet ska vi hämta i hamnen, sen har vi ett att hämta en bit utanför stan också, det skulle gjorts i dag men har en alltför bakfull fästman för det i dag tror jag. Svensexa i går. Dessutom har jag inte något nr till de vi ska hämta det hos så får lösa det i morgon.

Rim till toalettkorg/nödkorg...

Vi kommer som en del andra festvärdar/brudpar ha en toalettkorg/nödkorg ståendes på eller vid en av toaletterna.

Följande saker går att finna i den;

Herrdeo
Herrparfym
Damparfym
Genomskinligt nagellack
Plåster
Alvedon
Strepsil
Tamponger
Hårnålar
Gummiband
Choklad
2 tablettaskar
Minttabletter
2 tandborstar
3 minituber tandkräm
Bodylotion
Dry cleaning (tvättar rent utan vatten)
1 par öronproppar
Tops
1 miniflaska m duschgel
1 ask m säkerhetsnålar

- Om någon som läser här skulle vilja lägga till något som kan behövas akut så hojta!!

Vi saknar nagelfil, det ska inhandlas...

Så här har jag hittat på och rimmat på en lila lapp som ska fästas på korgen, lite smått krystat men ändå;

Om huvudet eller halsen värket så finns det något i Lindor-hjärtat som dig stärker
så du smärtan snart inte ens märker.
Tops, hårnål, "lukta gott", plåster till eventuella sår, ja allt som behövs
för att få dig på gott humör så fort som det bara går.
Oväntade blödningar, tandborsten kvar därhemma och en maska som på strumpan din gått
eller har du just ett akut sötsug fått?
Kära gäst, leta i korgen och tag det du behöver och lämna resten så du
snarast kan återkomma till den härliga festen.
KRAMAR
NN + XX

Musik, partytält och högtalare...

Kom på att det är lite fix kvar med musik och högtalare etc. också.
Vi ska kontakta den som kan låna ut DJ:saker och ev. även vara DJ.
Allt är okej där, ska bara kolla hur vi ska göra med fraktandet över ön och när vi får tillgång till det hela.
Liksom om han har högtalare och mick som vi kan köra i tälten med förlängningssladd eller så.
Blir att försöka dona med lite i helgen om han går att nå på telefon eller så, vi kommer ju vara ute på ön i morgon och troligen en sväng på söndag med.

Sedan är det lite ändringar med de som uppträder på bröllopet och festen. Min bonuspappa fick kalla fötter och kände att han inte hunnit öva tillräckligt. Han kommer därför inte att spela i början av festen, lite tråkigt men det är sådant som man ändå får räkna lite med. Inte hela världen.

Min svärfar och hans syster (fastern vars hus och trädgård vi lånar för festen) kommer att sjunga in oss vid vigselplatsen. Eller snarare sjunga in gästerna. Vi har inte en aning om visan, de vill att det ska vara en överraskning.
Som det ser ut nu kommer min ena bonusbror sjunga som avslutning vid vigseln.
Och där är den live-musik vi vet kommer äga rum.
Blir nog rätt lagom så.
Vet ju inte om fler kanske gör något spontant under själva festen men inget vi räknar med...;)

Så lite att checka av med musiken finns det alltså, men borde inte vara några bekymmer.
Ett partytält ska vi försöka hämta hem också, blir nog på söndag innan vändan ut till Grötö om vi kommer så långt. Ska prata med fästmannens faster för tältet står hemma hos hennes mans bror en bit utanför stan. Så måste stämma av och få det att klaffa där. Har 4 st tält i alla fall. 1 finns på ön, 2 kommer med svärfar och 1 får vi plocka ner och ut på bästa möjliga sätt. Skulle det inte gå att lösa det tältet får vi strunta i det och se om inte svärfar kanske hade något mer tält på lut eller så får vi nöja oss med 3 tält. Det räcker med 3 att sitta i, det är om vi vill ha något att röra oss i och ev. ha buffébord i (det går även att lösa på lång altan under en av balkongerna).
En del grejer kvar att göra, men mkt som är rätt lätt och snabbt gjort...

Kanderade violer, tårtställning och allmän avstämning med svärmor och tårtbakande bestman...

Under eftermiddagen ringde svärmor och ville att vi skulle komma bort en stund. Hon bor max 10 min bort med bilen så det gick ju lätt att lösa.

Hon ville visa oss vad hon hittat på till tårtorna. Kanderade, lila violer som hon klippt av utanför i rabatten. De var supersöta och de smakade sött. Vi nappade direkt. Så det blir verkliga, ätbara blommor i stället för tygblommor. En ändring så här i sista stund typ.
Och så blir det vita sugarpaste-rosor som fästmannens mormor knåpar med, hon vet inte att det är till bröllopstårta utan tyckte mest att det var kul att få en uppgift...;)...söt som hon är...

Svärmors man hade gjort en helt sagolik tårtställning i olika höjder av mdf-skivor. Han skulle sätta fast en sista arm med tallrik på. Men fasicken, vilket mästervärk. Dessutom med ett hjärta i mitten som höll samman de olika armarna. Det föreslog han att vi skulle måla och vi valde då lila eller silver. Han nappade på lila och skulle försöka lösa det. Utöver att själva ställningen var helt magnifik så hade han täckt den med en vit, mellantunn gardin och fått den riktigt elegant. Blommor kommer fästas på tyget också troligen...
Bilder kommer efter bröllopsdagen. Men herregud! Dessa tårtor som ett tag var på väg att bli smidiga långpanne-tårtor utan ställning. Aldrig hade jag vågat drömma om det här. Kommer bli som en sagotårta. Fantastiskt! =)
Bestman pratade jag också om det här med och svärmor hade räknat på det hela och sa att han inte behövde göra mer än 2 tårtor ute på ön, svärmor har tagit på sig att göra 4 st och 1 liten där brudparet sitter, (blir 1 liten tårta vid sidan av att spara och traditionsenligt frysa in och äta på 1:års dagen som kommer stå på 1 liten tallrik högst upp i tårtställningen), och sedan hjälps de båda åt att komma på hur dekoren ska vara på tårtan.
Blir grädde att vispa och spritsa i nederkant på tårtorna i alla fall. Lila, kanderade violer, sugarpaste-rosor, gröna blad och ev. silverkulor (strössel). Kommer bli elegant och alldeles underbart!

Mer än vad jag vågat drömma om, även om jag kikat och fantiserat om de fina tårtor jag hittat på webben.
Bilder kommer efter bröllopet som sagt...;)


Ringarna och stenarna samt planer för min semester-fredag...

I dag efter jobbet var vi vägen om ringarna i stan för nu hade äntligen de lila, efterlysta, väldigt efterlängtade diamaterna kommit på plats i butiken.

Jag fick känna och se på både ametisterna och diamanterna. Ametisterna är mer i den färg jag vill ha egentligen, men de bleks ju en hel del. Diamanterna glittrade vackrast, men var inte helt och hållet i den färg jag tänkt mig. Dock är diamanterna i matchande färg med mina färgade pärlor som sitter på mina brudsmycken.
Fästmannen blev helt betagen av diamanterna och tyckte absolut att jag skulle ta dem.
Efter att ha sett båda varianterna av stenarna liggandes i den skåra som de ska infattas i på ringen så var det ingen tvekan längre om vad som var snyggast.

Det blir diamanter. Utan någon tvekan alls.

Dessutom var nu min ring två storlekar för stor den med. Så innan fredag ska min ring minskas till en strlk 54, samma som min fästmans ring är och mina lila stenar ska fattas in. På fredag i butik så ska vi bestämma gravering. Ev. blir det på lördagmorgon jag får hämta ringarna, fästmannen har fått uppdrag från sina killkompisar (det osar svensexa, eller jag vet att det är det och vad för bus som är på gång - men han vet inte;).
På fredag har jag tagit semester och vi ska ta en vända och köpa mer alkoholfritt och sedan ta ett lass ut till ön och även trimma ned det sista av gräset på stället där folk kommer kunna tälta. Fullt ös! =P


Servitriserna droppar in...

Efter att ha varit och fixat sminket hos min make-up-artist så pratade jag med fästmannens faster, ringde och grattade henne på födelsedagen, hon hade goda nyheter om sina väninnor. Två av dem verkar kunna komma ut och hjälpa till i kök och servis där de kan behövas. Bra då de känner till hennes kök och vet vart saker och ting ska vara samt är väldigt trevliga och goa! En tredje kunde också ev. komma med ut. Det har alltså löst sig finfint som det ser ut nu.

Så, köksmästarinnan - om du läser det här - du kan pusta ut ännu lite till och fokusera på att bli bartender när discot börjar...;)


En kväll som prinsessa...

I kväll har jag varit hos min make-up-artist.
Jag har fått känna på livet som prinsessa.
Jag önskar att jag alltid hade en make-up-artist i bakfickan kan jag säga...
Så snygg jag blev, även om det var en tvekande väg för mig...

Det var många vändor och jag hade flera tankar, var rätt ambivalent och tvekade mellan temafärgen eller mer jordnära ögon eller sotiga. Jag sitter just nu med vänster öga i temats färger, lila nyanser och ljust ögonlock. Det högra ögat har ett gråsotat ögonlock och en brun, mer jordnära lob. I skenet från de hysteriska lamporna vid sminkspegeln vacklade jag flera gånger och visste inte riktigt om jag var nöjd med något eller med båda. Ändrade om lite, visste inte helt säkert ändå. Men så flyttade jag mig närmare spegeln, blev säkrare, gick bakåt från spegeln och blev mer säker och bestämde mig. Ljusa, glänsande läppar som pricken över i:et till den variant av ögon jag valde, inte heller ett helt säkert kort för mig, såg jätteglansiga och smått galna ut i lampskenet vid sminkspegeln. Men i mer dagsljus såg de supervackra ut.
Nu när jag kom hem, tittade jag mig i spegeln i vanligt ljus. Herregud! Jag är ju hur snygg som helst! Det var precis som min make-up-artist sa. Lamporna vid sminkspegeln är förrädiska, hjälper till när sminket läggs men visar inte helt hur det blir i dagsljus. Nu när jag kom hem blev jag ambivalent igen. Ska jag välja snyggt eller snyggt??

Jag kan dock säga så här, det blir i temats färger. Jag bestämde mig innan jag gick från make-up-artisten. Det är supersnyggt, det framhävde mina ögon och fick dem att se större ut och mer sneda. Läckert!
De sotade ögonen tar dock fram mina ögon så de blir intensitvt blå, såg det ännu mer här hemma, men de gör också mina ögon raka och det är inte vad jag är ute efter. Men på någon fest ska jag försöka mig på att sota mina ögon för jädrar i min lilla låda vad snyggt det är!

Vill inte tvätta bort mitt smink i dag. Känner inte alls för det.
Ska glänsa i några timmar till.
Med ena ögat i lila, läckra nyanser och det andra i sotiga, jordnära nyanser.
Speglar ju mig rätt bra i och för sig, en sida av varje.
Jag vill ha allting, vill kunna plocka det bästa ur flera världar.
Tror mig oftast veta vad jag vill ha, upptäcker ofta på vägen att det kanske finns något jag missat och riktar in mig på något helt annat eller tar en helt annan väg än den jag innan tänkt. Det löser sig.
Likadant var det i dag. Jag var helt inne på bruna, jordnära nyanser och ett ljust ögonlock men när det kom till kritan var det inte ens ett sådant öga jag gick därifrån med eller ens testade utan där och då snöade jag helt in på två andra varianter av sminkning.
Tacka fasen för att jag fick en glad, trevlig, flexibel make-up-artist som kom med råd och var villig att sudda ut lite på ena ögat och testa annat. Hahaha. =)

Det här var min första kväll som prinsessa.
Nästa gång blir det en hel dag, kväll och natt hoppas jag...=P




Update med fantastisk köksmästarinna...

Har uppdaterat mig med köksmästarinnan nu i kväll också.

Vi får helt säkert låna gafflar, knivar och dessertskedar från hennes jobb.
Kanon! Det var ju vad vi innan trodde på, nu är det så helt säkert...
Skönt! Klart blev det med alltså! ;)

Och serveringspersonalen består just nu av köksmästarinnan och hennes äldsta storsyrra, det finns ett par ev. som kan tänka sig att ställa upp men inte vet helt säkert ännu. Men i värsta fall klarar sig köksmästarinnan och hennes syrra, även om det inte är helt optimalt...
Syrran till henne stannar i alla fall hela eftermiddagen-kvällen-natten så långt det behövs för 500 kr. Känns bra.
Det hela reder sig mer och mer...=)

Mingelmat, torrvaror, alkoholfri dryck - dagens bedrift...

I dag har vi fått handlat en hel del av den mat vi ska ha med ut till ön samt en hel del av den alkoholfria drycken.

Kom hem med följande till mingelmaten;

6 kg gröna oliver (i vätska, blir det över får min äldsta syster med sig dem hem)
3 kg svarta oliver (i vätska, blir det över får samma syster med sig dem hem)
2,6 kg marinerade vitlöksklyftor (även de i vätska, vet inte om den räknas med i kg på burken men)
6 påsar med Crackers (de är kanske på 500 g styck)

Det här ska köpas mer till mingelmaten (färskvaror som köps dagarna innan);

Vattenmelon
Vitt bröd
Någon form av röra ska köpas eller göras
Mjukost
Salami eller dylikt
Fetaost
Lite mera färsk, frukt och grönt (inte helt bestämt vad)
Hallon (i glasen till det mousserande)

Det här handlade vi till middagen;

Handlat in saker att göra en vinegrette med...

4 l olivolja (behöver ev. till annat också och vår egen här hemma är nästan slut dessutom)
250 ml rödvinsvinäger
1 kg salt (både till vinegrette och till äggfrukost)
90 g vitpeppar
180 g svartpeppar
50 g torkad basilika
40 g torkad rosmarin
1 l citronextrakt (tror det var så mkt, behöver ha hem också av det som blir över)

Köttet/grillspetten är beställda och kommer upp med vår grillmästare dagen innan bröllopet. Kommer kosta oss ca 5000 kr och då är det 150 g kött/portion och grönsaker på det åt 100 pers. Bra deal! =)

Det här ska köpas till middagen (till potatissalladen, tsatsikin och vinegretten);

Färsk basilika
Färsk rosmarin
Grekisk yoghurt
Gurka
Isbergssallad
Paprika
Tomat
Potatis (ca 15 kg)
Lax (till 3 personer som inte äter rött kött)
Rödlök
Ruccola
Bladspenat
Mineralvatten

Det här är köpt till själva festen (blanddryck, snacks);

1,4 kg feferoni (en favvo för fästmannen när det kommer till ölsnacks)
24 st 1,5 l colaflaskor
24 st 1,5 l spriteflaskor

Det här ska köpas till själva festen (blanddryck, snacks);

Olika typer av snacks (chips, salta kex, ev. något godis etc)
Lime

Det här är köpt till nattamaten/vickningen;

1,5 kg ketchup
ca 500 g mild senap
ca 500 g stark senap
Överbliven mat från minglet och middagen...

Det här ska köpas till nattamaten/vickningen;

Korv
Korvbröd

Det här är köpt till efterrätten/tårtan/fikat;

5 pkt kaffe (ska även vara till frukosten)
3 pkt te - Fruity Romance, 45 påsar (ska även vara till frukosten)
1 kg bitsocker

Det här ska köpas till efterätten/tårtan/fikat;

2 pkt mjölk (det som ev. blir över går till frukosten)
Ev. ingredienser till de tårtor som bestman bakar
I så fall blir det hallon, choklad etc. etc...

Det här är köpt till frukosten;

1 kg flingor
Kaffe (läs högre upp)
Te (läs högre upp)

Det här ska köpas till frukosten;

Yoghurt
Skinka
Ost
Ägg
Bröd
Smör
1-2 pkt mjölk
Juice
Gurka
Tomat
Paprika

Övrigt som inhandlats i dag;

Köpte diskmaskinstabletter, kommer gå åt...
10 st till vita lakan att klä in bänkarna i
1 servetthållare till buffébordet

Övrigt kvar att handla mer av;

Ev. mer spik (inför byggandet av bord och bänkar)
Minns inte mer saker just nu...


Många bäckar små...
Vi har att bära på, den saken är säker...


















The dress for success!

I dag har jag hämtat klänningen hos sömmerskan.
Den satt nu för första gången helt som en smäck!
Så vacker!
Jag är superdupernöjd och att få den figursydd och klar på en vecka kostar mig 400 kr.
Helt klart värt det!

Trampade runt i mina vita, högklackade skor och svängde med klänningen hemma hos sömmerskan.
Hon har stora speglar här och var i lägenheten så var inga problem att få se sig själv ordentligt i klänningen.

Testade med vitt band och med lila band i midjan.
Det blir inga band där, den är mycket finare och stilrenare utan så så får det allt bli.

Åhh! Kan knappt vänta tills att få ha den där klänningen på mig en hel eftermiddag, kväll, natt...
Samtidigt som bara tanken av det får mig nervös och pirrig, men på ett bra sätt.
Vill att den dagen ska kännas minst som en vecka - fast en pigg, glad sådan och väldigt rolig sådan.
Så mycket slit, pengar, fixande, pysslande och donande som det är inför den dagen.
Det kommer vara värt det, det vet jag. Men vill så gärna att den dagen som kommer vara den finaste i hela mitt liv, (så här långt i alla fall - kan tänka mig att framtida barn kommer kunna dela förstaplatsen eller putta ned bröllopsdagen till en andraplats), ska ta lång tid på sig innan den tar slut. Att jag kan slappna av och hinner njuta länge av den...

Inköp, naglar och en salig nattsuddig röra...

I dag, (eller ja, i går om man tänker på att klockan är över midnatt), har det inhandlats ljuslila ljust till alla ljusstakarna vi köpt, kommer bli supersnyggt!
Hela 20 ljus blev det, lika många som ljusstakarna. De är tänkta att hålla över middagen och ett tag efter dess - sedan är festen i gång och det gör inget om de brinner ut tills dess och behöver inte bytas ut. Kör på värmeljus därefter om folk vill hänga i tälten...

Kom även på en annan grej när jag stod där i blomaffären bland ljusen.
Jag har ju köpt vita tygblommor att sätta i vaser på borden och tänkt dekorera bottnen på vaserna med vit dekorationssand och lila sånt där "trådigt bös" (vet inte vad det heter trots att floristen talade om det för mig i dag Chif-nånting?). Jag kom på att jag skulle ha det där trådiga när jag stod där i affären, fick några rejäla nystan/buntar med det för en 50-lapp. Det tackar jag för. ;)
Rabatt på ljusen var det också, 10 st för 59 kr gånger 2. Perfa för de finfina ljusen.

Fick även handlat mer lila satinband att binda festhäftena med, saknades band till 8 st häften när jag gjort slut på de 4 rullar med band som vi köpt innan. Rullarna är på 9m med band och köptes på Panduro och banden är 3mm breda, alldeles lagom för att binda festhäften med!

Något annat jag kom på var vitt nagellack. Vill göra fransk manikyr. Jag tänker använda ett ljust, lila/rosa, glimrande, skinande lack underst på nageln. Måla dit en vit topp ute på nageln och sedan lacka det hela med genomskinligt nagellack. Jag gjorde försök på att göra vita toppar i dag. Gick rent ut sagt åt skogen. Eller, det är snyggt på håll men ser man nära på det är det ojämnt som satan. Både hur mycket av toppen som är vit och i nyans då det vita blev tjockare på vissa ställen än på andra. Jag måste öva och typ måla första lagret med det lila/rosa, låta det torka och sen fästa nån tape på nageln som stopp för hur långt ned jag kan måla vitt. Sedan måla vitt, låta torka ett bra tag och sedan lacka det med genomskinligt lack. Eller finns det ett smidigare sätt? Jag har tänkt göra det på egen hand kvällen före bröllopsdagen. Min mellansyster verkar kunna det där en del och hon är också en av tärnorna, kommer sova över från dagen innan - har hintat att hon gärna får hjälpa mig. Men vet inte om hon nappat på det än eller om hon kan göra fransk manikyr. Får se om hon kan ge mig några tips i så fall åtminstone om hon inte kan/vill göra mina naglar. Jag är gammal nagelbitare som ännu kämpar mot den dåliga ovanan att utan eftertanke stoppa naglarna i munnen och tugga på dem. Försöker pyssla med naglarna varje kväll nu för att fortsätta hålla ett fokus på dem fast på ett positivt sätt. Olja dem, måla dem, fila dem och någon gång klippa ned dem lite och rätta till nagelband. Funkar än så länge rätt bra och mina naglar är långa utom på tummar och pekfingrar som tagit lite stryk (tumnaglarna är dock inte långt efter de långa naglarna i tillväxten). Bröllopsplanerna har ju varit en riktig nagelbitare så lyckades inte lägga ned gnagandet förrän för några veckor sedan och sedan har jag hakat i pekfingernaglarna och då även smågnagt på dem. Dumt. Men gjort är gjort och nu är det nya tag...;)

Nu ska jag sova!
Nattsuddat länge nog.
I morgon ska klänningen hämtas och torrvaror inhandlas. =))

Det närmar sig med stormsteg.
Om 14 dagar är det natten före stora dagen.
Ihhhh!!!!

Mitt halsband och en bonus...

Nu när jag nyss kom hem från jobbet låg ett kuvert på hallmattan till mig.
Ett med bubbelplast i...
Jag förstod genast att det var mitt fantastiska halsband som Pearl14 (hennes Tradera-namn) aka Maja gjort.

Så här såg bilderna ut på mitt färdiga halsband, bilder som alltså säljaren tagit och mailat mig:





För mig är det verkligen halsbandet med stort H!
Helt magiskt vackert och sååå elegant!

Ni ser till höger på bilden så ligger en bonus också.
Maja har gjort mig ett par örhängen och skickat med...

Så här ser örhängena ut på närmare håll, också säljaren som fotograferat dem och mailat bilderna till mig;






Och så här ser jag ut i halsbandet och örhängena, fästmannen fotade mig alldeles nyss;





Helt fantastiska smycken!

Och första bilderna på mig i den här bloggen...
Haha! =P



Möte med nya prästen och festhäftena...

I dag hade jag tidig dag på jobbet.

Fästmannen hämtade mig direkt från en våryr barnaskara och vi körde in mot stan.
Först plockade vi upp festhäftena som tryckeriet gjort klara. De ser magnifika ut!
Vi måste spara ett själva känner jag! =)

Sedan letade vi rätt på vart vi skulle träffa prästen, var dock en timma tidiga då nästan så åkte ned mot hamnen och tog en glass i sommarvärmen. =)

Prästen verkar i alla fall jättegullig och det hela kändes bra. Vi gjorde en liten repetion av hur det hela kommer gå till under vigseln, vi gick låtsas hålla i ringarna och säga våra löften. Jag blev så nervös att jag inte kunde minnas det vi skulle säga till en början. Men sedan satt det.
Känns så läskigt nära nu, helt underbart men nervöst....

Jaja, CHECK på hämtning av festhäften och möte med präst i alla fall.

Sov som en stock i bilen på väg hemåt och funderar på en tupplur även nu innan jag ska ta mig en promenad bort till träningen (då den bytt lokal kommer bara promenaden nog ta 40 min kanske eller så).

All jädra mat...

I går satt jag, fästmannen och min biolog-mamma och gick i genom all mat som behöver handlas in.

Fan, vi kommer ju behöva en lastbil för att frakta hem allt kan jag känna....
Och för att få ut det till ön ett fraktfartyg...

Vi behöver ju inte tänka på tårtorna alls eller köttet...

Men tänk all mingelmat för typ 80-90 personer....
- Vattenmelon, fetaost, oliver, bröd osv...
Potatissallad räknar vi för 100 personer...
- Alla grönsaker till denna sallad, tror vi kom upp i typ 20-25 huvuden med isbergssallad och det är bara en av ingredienserna...får kanske dra ned på just den varan ytterligare men...
Sen är det korv med bröd till nattamat...
- Tänk 3 korvar typ till åtminstone 50 personer, det är runt 150 korvar och vi gör nog ett överslag på det sen också...
Frukostmat...
- Bröd, flingor, yoghurt, ägg, pålägg...får försöka räkna på hur många som egentligen stannar, de som hyr stuga får frukost på sommarhemmet, ska se till så den informationen verkligen når alla som bor där för det blir verkligen lättare så...men kan ju bjuda folk på 11-kaffe eller så åtminstone och lite kakor eller något där dagen efter...får se...

Det hela är ett enda virrvarr, men det reder sig...

Alla torrvaror och annat som håller ett tag får vi köpa innan sista helgen i maj, kanske till och med innan denna helgen som kommer nu, och frakta ut. Kryddor, oljor, vinäger etc.

Resten som är mer färska varor får tas med ut på torsdagen innan bröllopet. Får se till att allt annat verkligen är ute tills dess utom möjligen vår privata packning över den helgen...
Och vi får se till att vi har flera händer där på torsdagmorgon som hjälper oss med matfrakten...
Typ fästmannens bror, pappa, min mamma, bestman och sådär - så många vi kan fånga in...=P



Fick mail av tryckeriet...

Läste just ett mail från tryckeriet.

Nu är våra feshäften klara så vi ska ta och hämta ut dem på onsdag, före eller efter mötet med prästen. =)

Saker och ting faller mer och mer på plats...

Hoppas de ser bra ut, deras kommentar när de fick pdf-filen med vårt festhäfte var att det inte såg ut som om jag sysslat med annat än just festhäften. Positivt! =P

Servitris/servitör-jakten...

Nu i dag tror jag bestämt att jakten på servitriser/servitörer har nått sin ände.

Min köksmästarinna har lyckats hitta två personer som kan servera.
De kan ställa upp i 5 timmar för 500 kr vardera. Det låter som en bra plan.
Jag har frågat runt massor och det är inga som kan, eller folk som ev. kan.
Det kan vi inte förlita oss på och vi var i behov av 2 st till utöver köksmästarinnan.
Lika bra att då ta 2 st som hon känner och som arbetar med det till vardags.
Lättast, smidigast just nu - jag orkar inte vänta och vela mera.

Så nu hoppas jag att jag helt säkert kan checka av servitriser/servitörer på listan.
Köksmästarinnan hojtade på facebook om det hela och fick svar där och mailade mig.
Bra jobbat!

Har andra personer som sagt att de ev. har någon som kan servera eller sådär, men känner bara att jag vill veta säkert att vi får ut 2 st.
Så nu är det klart. Åtminstone som det ser ut nu.
Hoppas på att det inte ska ändras heller...

Bestman-rebusen...

För längesedan så skrev jag om en bestman-rebus som fästmannens lillebror fick. 
Det gick inte att infoga word-dokumentet på något sätt så jag kunde visa det här.

Däremot funkar det ju att lägga upp bilder...

 

 

 

Det står följande (på ett mycket krångligt sätt):

 

"Grattis du är utsedd att vara bestman på vårt bröllop nästa år!

(Om du vill)"

 


Sömmerskan och velig, men go, svärmor...

Nu har vi varit hos sömmerskan och min klänning är inlämnd. Det visade sig att sömmerskan arbetade hemifrån och bodde granne med min hederstärnas föräldrar - kändes lite mysko att vara i det kvarteret utan min hederstärna.
Sömmerskan var i själva verket konstnär, men också utbildad i sömnad och hade varit lärare i konst, design och teckning vid någon högskola i Norge. Hon var hur gullig som helst och hade mycket att berätta om, med en norsk-rysk brytning som var lättare att förstå ansikte mot ansikte än över telefon...;)

Hon berömde min vackra klänning. Sa att jag måste gått ned massor, klänningen ville ju inte ens hänga kvar på mig. Satte nålar i klänningen på båda sidor och stramade åt den så den satt som den skulle.
Kommer bli såååå snygg!! =)
Hon kändes hur proffsig och skicklig som helst, så hoppas på att så är fallet.

Klänningen ska hämtas nästa lördag vid 13.
Kommer kosta 400 kr. 100 kr mindre än vad jag trodde, jag trodde dessutom att den kunde bli ännu dyrare då det är mycket som jag gått ned.
Men hon behövde inte klippa eller ta bort tyg utan bara göra en ny söm på insidan på båda sidorna av klänningen.
Enkelt jobb sa hon och tyckte det var bra. Jag håller med.

Så, nästa lördag får jag se hur klänningen ser ut på mig på riktigt - utan nålar i, utan att vara för stor eller aningens för trång som den var från början.
Kommer bli kalas! Det tror jag verkligen...


Efter träff med sömmerskan var vi hos svärmor.

Hon har bestämt sig och kommit på lösning hur hon kan göra och frakta tårtorna utan att behöva frysa dem. Hon har hittat recept på tårta så de blir höga. Hon har luskat fram sugarpaste-recept och provgjort egen sådan som räcker åt två tårtor, hon ska göra till alla sju tårtorna. Vi hämtar upp för tre tårtor och tar med ut till ön på torsdagen innan bröllopet så bestman kan kavla och använda det. Chokladmoussen som bestman kommit på ska även svärmor använda. Det hela löser sig mer och mer och känns smidigt. Nu ville även svärmor och hennes man att vi skulle lösa en sån där tårtställning trots allt så de har fått en mdf-skiva av oss nu som svärmors man ska skära ut, måla vit och göra en ställning av. =)
Det har fallit på plats - inga mer bekymmer kring den biten alltså.
Kanon!
Svärmor kan vara bra velig alltså, hon har ju haft såna bekymmer med det hela och att få ihop allt, men hon är bra go ändå! ;)

Vilken minut som helst...

Alldeles, alldeles strax bär det av mot sömmerskan.
Det känns pirrigt och spännande!
Regnet öser ner, jag är glad över att min klänning är inpackad i en resegarderob och en stor, genomskinlig plastpåse. Det lär behövas.
Hoppas på att sömmerskan ska tycka att det är ett simpelt jobb och gör det jättebra...

Ett halsbandsprov...

I dag fick jag mail från den jag köpt mina fina örhängen av och som också fått förtroendet att göra mitt halsband.

Hon har satt ihop ett prov på det halsband jag vill ha och tagit kort på ett antal olika toggle-lås jag kan välja mellan.

Här är halsbandsprovet och jag är nöjd och vill inte ändra något alls (det ska bara träs på den "rätta" tråden):



Här är de två lås jag velade lite mellan, valde dock den som är lite snirklig för det ser ut som det är två hjärtan inristade i den. Passande och snyggt...:




Här är örhängena åter igen:




Och tjejen som gjort mitt halsband och som jag beställt örhängena av kallar sig för "Pearl14" på tradera.
En jättetrevlig tjej som definitivt kan det där med pärlor och hon har skickat säkert 10-20 bilder till mig om inte mer på olika halsbandsvarianter, förslag etc. etc. Skitbra!
Dock var jag ju rätt nervös tills för några dagar sedan, trodde hon glömt mig men hon hade som sagt datorhaveri.
Hon har varit värd att vänta ett tag på, gott och väl!
Jag förutsätter att halsbandet jag får hem är i god kvalitet då det är samma färg, typ av pärlor och sådant som mina örhängen är och de är de finaste pärlörhängen jag någonsin hållt i. =)


Här är armbandet jag har till, med "Two persons" ingraverat, från JFR. Jag har inte valt att gravera in det utan det kommer med armbandet, passar perfekt för min del. Men bra att veta om man beställer från dem är att gravyren alltid är gratis = kanon! =)
Förhoppningsvis är även armbandet lika fint som det ser ut, kan ju hoppas på att det är liiite mörkare, (det står på hemsidan att färgen på sakerna kan vara lite missvisande beroende på vad man har för skärm), men gör inte sååå mycket om det inte helt är i samma färg som övriga smyckena jag beställt mig.




Känns så nära nu va allting!
Längtar efter att få hålla i smyckena, prova dem och ja - att de är så perfekta som de ser ut helt enkelt.
Ilar i magen på mig bara jag tänker på hur nära stora dagen verkligen är och att det jag nu sitter och skriver om är de sista detaljerna som jag fixat till mig själv. Sedan är jag en komplett brud. =P
Spännande, nervöst, kul och jaaa - känner mig som en fnittrig tonåring och går med lite drömsk blick och inbillar mig att alla nog kan se att min hjärna för stunden matchar en guldfisks men att det beror på något magiskt...


Rim...

Har ju gjort lappar till alla gäster med rim.
De ska fästas upp med klädnypor i ett gammalt fårstaket, (hönsnät var tanken från början men kommit över fårnät från en hage som finns på ägorna som fästmannens pappa med fästmö hyr), och med snygg tråd med blad utstickande från den.
Hoppas på att det ska bli bra. Det är ett pyssel att göra på torsdagen skulle jag tro - fästmannens pappa med fästmö ska frakta upp det till oss tills dess...

Alla gäster har jag inte rimmat på utan i vissa fall har jag bara väldigt kort skrivit namn och vems barn de är och/eller hur de är släkt eller vän med brud/brudgum, vad de jobbar med eller så. Känner ju inte alla som kommer såpass väl att jag kan rimma om dem eller hitta på någon liten anekdot men...
Har i alla fall gått i genom hela långa listan nu med alla rim på datorn och jämfört den med gästlistan. Har sedan tidigare markerat alla rim jag skrivit ut med lila färg (passande nog). Kan inte se att någon saknas där, med andra ord är det helt klart för det sista pysslet med det - utplacering i fårstaketet och upphängning. Hoppas, hoppas, det blir snyggt. Kreativt är det i alla fall utan tvekan. Min kära fästman bara suckar åt mig för han tycker jag är överambitiös. Men jag tycker ju det är roligt! =)

Gott med tidig fredag så jag har hunnit pilla och fixa lite även i dag. Passade finfint! =))

Manschettknappar...

Vi har letat och sökt med lykta efter snygga, stilrena manschettknappar till ett ok pris. Vi har inte hittat många som kunnat klaffa till alla de kategorier. Tanken var att de skulle vara i silver. Men desto fler gånger som fästmannen gått förbi lilla slipsbutiken i vårt närmsta köpcenter, desto mer har han fallit för "manschettknutarna" de har där.

Så i dag tog vi en sväng förbi där igen när vi ändå behövde svänga av och handla kattmat i samma köpcenter.
I dag kom han hem med ett par ljuslila såna "knutar".
69 kr, superläckra och i helt rätt färg för vår tillställning (finns i många olika färger och nyanser).
Perfekt! =)

Vi har sett likadana i andra affärer men för 100-lappen, så är nöjda med en god affär till en väldigt trevlig butiksägare dessutom. Hon har hjälpt oss med alla slipsar vi köpt inför bröllopet (3 st - 2 bestmanslipsar och 1 till den blivande brudgummen) samt näsdukar till dem. Kanon!
(Får skriva ut namn på butiken så snart vi gift oss, om jag kommer ihåg det för den affären är definitivt att rekommendera).

Så nu är det bara att checka av manschettknappar från listan också alltså. Både jag och fästmannen är nu klara med våra saker - jag har ett halsband att betala och inväntar både halsband och armband som skickas hit hem till mig inom 1-2 veckor.

Det närmar sig med stormsteg....=))
Nervöööös!!!!

Check och tårtprovning...

I går gjorde vi stan och kan checka av;

- Satinband till min midja. Blev ett mellanlila. Vet inte säkert ännu om jag kommer köra på band eller inte, men vill ha ett i "rätt" färg utifall att...

- Spetsband till gummistövlarna. Om det skulle vara skitväder så kommer jag åtminstone delvis att använda dem och då får de allt vara lite pimpade...=P

- Underkläder till brudgummen. Hittade ett par med kärlekstema, (svarta och röda i tattoo-stuk med texten "Lucky in love" skrivet över mängder av tattoo-hjärtan), och ett tvåpack med lila varianter. Så tjusigt så.

Sedan åkte vi förbi ena bestman som höll på att testa tårtor i går. Han hade gjort två olika varianter av sockerkaksbottnar och tre olika chokladmousse. Hur gott som helst, vi bestämde oss för en av de delikata mousserna och han skulle jobba fram den ytterligare med, med lite mer gelatin i och sådär. Han är en sann perfektionist så vi är i väldigt trygga händer där. Han gör tre av sju tårtor. Svärmor gör fyra, ska ge henne receptet på den mousse som bestman tar fram när det är helt klart. Hoppas på att svärmodern inte börjat baka ännu alltså, har hon det gör det inte så mycket - då blir de lite olika men det är inte hela världen det heller. Kommer bli gör bra oavsett. Men bestmans chokladmousse är svårslagen kan jag säga...=)

Nu ska jag promenera till jobbet.
Blev en sen kväll i går med bröllopssnack och bestämning av tårta.
Visning av hårgrejer och diverse babbel tills efter elva i gårkväll.
Tur jag jobbar kort dag i dag. Är hemma lagom till lunchtid. =)


Exponering av bloggen...

Jag har skickat länk hit till bloggen till några girls som vet om planerna, kollegor och sådär.
Innan har denna sidan bara varit synlig (= läst) för mina tärnor, köksmästarinnan och en annan blivande brud som är en syster till en barndomsvän åt mig (www.linalottan.blogg.se). Hon vet dock inte vem jag är (om hon inte listat ut det;) och jag skriver ju inte ut mitt namn här heller, för även om en del runt om mig vet om planerna så är det mååånga som inte vet.

Vill dela med mig av den här upplevelsen - jag har inga planer på att göra det mer än en gång så det är lite kul att kunna dela ut lite erfarenheter och tankar kring det hela nu när det ändå i allra högsta grad pågår och är aktuellt.

Några veckor kvar nu, nedräkningen började i april föra året. Himlans massa saker har förändrats sedan dess, planer som gått i stöpet eller tagit helt annan form. Tankar, känslor - ett virrvarr.

Känslan av att det löser sig.
Varmt och tryggt, från att ha varit rätt veligt (det är det ännu också men på andra sätt).

Så flickor som fått länken, hoppas ni tycker det var kul och kommer in en sväng och tittar runt lite...=))
Välkomna in i en förvirrad bruds guldfiskhjärna...
Påminn mig gärna om ev. fler saker jag borde ha gjort eller har kvar att göra om ni ser att något fattas...
Hahaha....


Vad har vi egentligen kvar att göra?

Hum, jag känner att jag mer än någonsin behöver en checklista nu. Mitt minne är för ovanlighetens skull som en guldfisks. Eller ja, det är inte så ovanligt längre. Ända sedan bröllopsplanerna började har mitt fokus och min blick varit lite vid sidan av allting annat. Så många tankar och bollar att rumla runt där inne i skallen. Minns ingenting annat nästan, känner mig gör disträ. Skriver mängder av påminnelser i min telefon, den tutar på mig var och varannan dag av olika anledningar. Födelsedagar minns jag dock oftast ännu, det är svårt att träna helt bort ett sånt maniskt beteende att minnas såna saker utantill, namn likaså. Men jaja...

Vad har vi egentligen kvar att fixa innan stora dagen??
Jag har en liten lista inne i mitt huvud, som jag hoppas är komplett.
Jag skriver ned den så som jag minns den (kommer säkert glömma någonting) här.
Både för nyfikna läsare och för mitt eget minnes skull...

- Inhandla fler vita IKEA-lakan att sitta på, räknat med att vi behöver kanske 7-8 st till för att det helt ska täcka bänkarna med marginal. Ev. i dag eller i helgen. CHECK!

- Inhandla ljuslia ljus. Ev. i dag eller i helgen. CHECK! Köpte 20 st i dag (21/5).

- Manchettknappar till fästmannen, blir lila "knutar". Görs i dag eller i helgen. CHECK!

- Köpa vita satinsnören (eller dylikt) till stövlarna och lila satinband att ha i midjan på klänningen (om jag bestämmer mig för att ha det). I helgen eller i dag. - CHECK!

- Lämna in klänning för att den ska sys in (18 kg mindre sedan julen 2008 och inte testat klänningen noga sedan i början av förra sommaren = klänningen sitter inte kvar på kroppen om den inte sys in). Den ska lämnas nu på lördag kl. 13.00 och hämtas ca 1 vecka senare. CHECK! Den ska hämtas kl. 13.00 nästa lördag... CHECK igen!

- Ta en koll med blivande svärmor hur många vita linnedukar hon har att låna ut. Kolla detsamma med folket ute på ön. Har 4-5 st från fästmannens pappas hem. Görs inom närmsta veckan, ev. jaga fler. CHECK - vi har nu alla dukar vi behöver! =))

- Jaga servitriser. Görs konstant från nu och tills vi gifter oss... CHECK! Hoppas vi ska slippa jakten helt och hållet från och med nu (17/5)....

- Möte med nya prästen nu på onsdag som kommer, vid 15.00. Håller tummarna för att det ska gå bra och kännas toppen, hon har mkt att leva upp till utifrån vad vi tyckte om vår förra präst. Lämna in hindersprövningen till prästen ska också göras. CHECK!

- Jag ska fixa boxers till herrn, han har ju gett mig fria tyglar och jag har hittat 1-2 par till honom. Dock fanns de minsann inte på närmsta köpcentret utan måste in i stan och vela. Hoppas på att det ska lösas på onsdag när vi ändå ska till prästen...=P CHECK!

- Hämta festhäftena från tryckeriet och sedan binda dem med det omslag som vi själva gjort. Kommer gå på nolltid. Tack och lov. Kanske kan lösas på onsdag det också då det också är i stan...CHECK!

- Provsminkas av min stackars, stukade sminkös. Görs måndagen den 24/5 från ca 17-tiden och framåt.

- Prova ringarna igen, bestäma gravyr och vad för stenar som hamnar i. Görs så snart som de i affären hör av sig, alternativt när jag är för stressad för att invänta diamanterna och kör på ametister som det var tänkt från början ändå - vilket inte känns så långt borta just nu... CHECK! Ska in och få gravering efter bröllopet...

- Se över listan med gäster som jag rimmat på igen, tror att alla finns med men inte helt säker på det. Ev. skriva klart och skriva ut fler och limma upp dem på färgglada papper. Pyssel, pyssel - enkelt sådant men tar ändå lite tid... CHECK!

- Frakta ut mer alkoholhaltig och alkoholfri dryck till ön samt kläder och övriga prylar som ska ut innan den stora dagen. Görs i omgångar, kanske redan en omgång nu på lördag. Om inte annat så blir det garanterat en gång nästa söndag då fastern därute på ön har kalas.

- Helt färdigt bestämma oss för vad för mingelmat vi vill ha. Vet att plockmat är huvudsakliga tanken. Men vad?? Oliver, fetaost, hårt bröd, melon och små snittar av långfranska har vi bestämt oss för. Men vad mer? Tonfiskröra? Annan röra? VAAAD??? Har så gott som bestämt oss (21/5), helt klart blir det i affären beroende på sortimentet så CHECK på det med! ;)


- Handla mat och alkoholfri dryck för mingel, middag, frukost och snacks. Handla saker som kaffefilter, diskmedel etc. Sånt som min guldfiskhjärna säkert kommer missa. Och det ska fraktas ut till ön också. Görs på onsdagen före bröllopet, alltså 2/6.

- Bygga partytält. Görs tors-fre innan bröllopet, alltså 3-4/6.

- Bygga bänkar och bord. Görs också 3-4/6 av ett gäng grabbar och gubbar som kommer vara ute på ön med oss då. Ställa i ordning dem så som de ska stå i tälten också.

- Skriva färdigt bordsplaceringen. Göra sista versionen dagarna innan bröllopet och skriva ut den i ett par kopior.

- Dirigera ut tjänster åt folket som hjälper till i köket, görs också 3-4/6 samt under 5/6. Köksmästarinnan får få en lista. Min uppgift är att skriva en sådan någon vecka innan det hela drar i gång. Köttet behöver jag inte bekymra mig något över, tack och lov. Mingelmaten, potatissallad - hackande inför den, tsatsiki, kokande av potatis ev. nån typ av bröd och viss koll på tårtbakande, (som bestman och svärmor löser allting kring med heja-rop och godkännande från mig och fästman), är det som koncentrationen får ligga på.

- Dekorera partytälten, duka borden, fixa med fårastaketet där lapparna med rim på gäster ska upp, görs 3-4/6.


Listan är halvlång, men det är mkt roligt kvar! =)
Jag ser fram emot det!
Samtidigt som guldfiskhjärnan går på högvarv.
Jag har försökt skriva det i tidsordning från denna dag och framåt.
Kanske missat något...får lägga till vid senare tillfälle i så fall...




Självklart...

Självklart tycker jag gör synd om min sminkös som skadat sig. Shit, kände mig hur självupptagen som helst där en stund. Ego-mig som bara bryr sig om att saker och ting i våra planer går åt skogen, inte vad förklaringarna bakom till det är eller hur andra personer känner alls. Huhu. Dum kände jag mig. Men självklart har jag sedan i går morse sänt en massa tankar till henne, stackars, stackars. Hon måste ju självklart tycka att det hela är lika mycket katastrof som jag tycker att det är, om inte ännu mer. Det har jag också tänkt. Men jag skrev det inte. Vissa tendenser till bridezilla kanske ändå ryms i min trötta kropp och själ. Haha...;)

Sminkös med stukad fot och 101 till saker som kan gå fel och går fel men som ändå blir bra...

Det blev ingen provsminkning i går.

När jag packat min väska med de grejer jag behövde ha med till frisören/sminkösen och börjat en promenad mot jobbet så upptäckte jag att jag hade fått sms. Det var från min sminkös. Hon hade stukat foten så illa att hon inte kom upp ur sängen i princip. Gårdagens lyx med sminkning, friserande etc. kunde alltså inte bli av. Jag blev mäkta besviken och kände att allt som vi har planerat har gått åt skogen och sedan löst sig, så även med sminkösen nu då. Jag har ny tid den 24/5 vid 17-tiden på kvällen. Men jag såg sååå fram emot att få gjort det i går och sedan vara lyxigt ledig dagen därpå. Nästa gång då vi satt tid så blir det en sen måndagskväll, jag jobbar morgonen därpå och ända sent tills kvällen. Känns inte lika lockande, men jag hade inte så många datum kvar att välja mellan kände jag dessvärre.
Det blir bra det också, måndagslyx är aldrig fel...;)

Men alltså tänk på det här, vår planering och vår otur som vänts till tur sedan;

Partytälten vi skulle ha fanns inte, eller 1 fanns och 4 st var uppeldade. Nu har vi dock 3-4 st med all säkerhet. Ingen mer stress där.

Prästen bokade av oss, vi trivdes kanonbra med henne. Än har vi inte träffat den nya prästen, det blir onsdag i nästa vecka. Vi har åtminstone en präst och allt kring vigseln är färdigbestämt på förra prästmötet.

Vår privata ekonomi har kraschat helt under våren, fästmannen fick inget CSN och AMS har strulat som saaaatan. Vi kommer få låna från mig för att kunna genomföra den vigsel och fest som vi tänkt oss (trots att vi dragit åt svångremmen till viss del). Trist, eftersom det absolut inte hade behövts om fästmannen fått in de pengar han skulle ha, men det är ändå värt det känner vi båda...(får betala tillbaka delvis när skattepengarna kommer hem).
Men det är tuuuur att vi har någonstans att ta ifrån så vi inte stått där med skägget i brevlådan nu eller helt fått tänka om med allting.

Servitriser som hoppar av och på. I går hoppade en servitris av, nu har vi bara köksmästarinnan att förlita oss på. Jakten på fler servitriser fortsätter alltså in i det sista....
Inte vänts helt till tur ännu, men det det är tur att det finns många bollar i luften med det och jag vet fler att kunna fråga...

Bygghelgen, det skulle varit 3 grabbar som hjälptes åt att bygga - missförstånd gjorde att det blev 2. Alla bockar blev ändå klara, men det slet något otroligt på fästmannen och hans stackars bestman som var den andra byggaren. Men gött jobbat och nu är det färdigt! =)

Stressen kring halsbandet, jag trodde ju att den människan jag bestämt det hela med hade hoppat av ända tills i går. Tack och lov att jag inte köpte något halsband dagen innan - jag la ju ut bilder på ett tänkbart här samt pärlor att själv göra ett av. Nu är det löst, otur blev tur även där.

Inbjudningarna, där två kom helt fel - 1 fick skickas helt om och ett annat dumpas i rätt brevlåda. De vi dumpade brevet i lådan hos är farmor och farfar till fästmannen, de skulle ju definitivt veta om att det var kalas. Det hela löste sig fint där också, trots lite hinder på väg...

Ett av de musikaliska bonussyskonen verkar inte ens komma ut till ön, han har inte svarat ja eller nej ännu, han med sina egengjorda sånger. Men vi löser det på annat sätt - lejer fästmannens faster (ev. ihop med hans pappa) att sjunga lite vackert för oss i stället innan vigseln börjar. Hon har erbjudit sig att göra det, vi skulle tala om för henne om/när vi ville det. Vet inte vad vi ska be henne framföra bara.


Ingenting har gått lätt, allt har krånglat mer eller mindre.
Utom festhäftena som det verkar gå kanonbra med, de är inskickade till tryckeriet och kostar som vi tänkt oss, ska vara klara i nästa vecka och jaa. Det flyter på fint. Men än är vi inte över ån med dem heller i och för sig...;)

Det känns nästan knepigt när saker och ting inte krånglar nu.

Jag har fått lära mig läxan att inte bli förbannad, få total panik och typ bli hysterisk över att saker och ting hela tiden går fel - det fanns tendenser i mitt sinne att vara sådan åtminstone inuti innan den här resan. Nu har jag fått mycket mer av "det löser sig"-andan. För allting har ju fixat sig så här långt. Trots att det varit vägbulor utlagda för oss överallt, vad vi än har bestämt oss för med bröllopet.











Glatt besked om halsband!

I går så kontaktade den person som jag köpt örhängena av mig. Hon hade haft datorhaveri och det var därför hon inte kunnat kontakta mig. Hon hade gjort tre stycken prover på halsband åt mig och jag valde ut det ena, modiefierade det litegrann och nu ska hon göra det i min stil, så som jag vill ha det.

Kommer bli superfint! =)
Och med all säkerhet matcha örhängena.

Skulle armbandet jag beställt vara någon nyans ljusare eller mörkare så gör det mig inget, budskapet "Two persons" och själva utformningen på armbandet är så läckert så det får bara inte förgås.
Förresten kontaktade de som gör armbandet mig i går också och sa att det inte är några problem att det blir klart så jag har det innan 1-2 juni, de ville bara ha mitt handledsmått så det fick det.

Smyckena är snart alla på plats alltså.
Härligt!

Jag jublar fullt ut när både halsband och armband finns här hos mig i säkert förvar.
Men skönt att det fallit lite på plats åtminstone...=)

Fler bilder från helgen...

Här är lite fler bilder från helgen. Blev inte så många, vi hade fullt upp med att arbeta och göra klart saker helgen lång, men några få blev det ändå...





Såg just att de andra bilderna visar våra namn lite väl tydligt så de får förbli i mitt privata arkiv ett tag till...;)

I morgon ska jag till frisören och fixa hår och smink, håller på att plocka ihop inspiration inför det med hjälp av bilder på fina brudar...

Smyckena...

Jag har stora problem att hitta mig ett vackert pärlhalsband med lila sötvattenspärlor.

Jag hade ju kontakt med samma person som jag köpte mina ljuvliga, lila pärlörhängen av, hon sa att hon kunde göra mig ett halsband - skulle testa sig fram och höra av sig och sådär.

Tror någon att hon har hört av sig nu då?
Svar nej.
Känns som att allt i våra planer mer eller mindre krånglat, så även det här med smyckena alltså.

Har letat, letat, letat och jag hittar inte ett sådant halsband jag vill ha.
Jag vill att det ska vara simpelt, ungefär som det jag köpte som visade sig vara en katastrof i färg och allt.
Jag hade tänkt knipsa hjärtat på det halsbandet eller ha det bak i nacken så jag letar efter något liknande.
Hittar som sagt inget, verkligen inget...

I kväll har jag i alla fall hittat mig ett vackert armband som jag köpt.
Hoppas för allt i världen att det ska finnas på lager eller att det åtminstone finns rätt delar inne på lager så att jag snart har det hemma. Och att det är lika vackert som det är på bilden.



Här är stället där jag fann detta armband http://www.jfr.webb.se/
De har många fina. Men tyckte den passade, särskilt då det står "Two persons" ingraverat i hjärtat på den.

Här är örhängena som jag har sedan innan



Det ser ut som om de är lite i olika färger, men så får det vara. Gör inte alltför mycket, så länge de matchar varandra ändå. Dessutom så kan det ju hända att armbandet är mörkare än vad det ser ut.

Jag funderar på att köpa en rad med lila pärlor och göra ett eget halsband.
Hittade pärlraden nedan i denna webshop http://www.grodansshop.se/se/grp/sotvattensparlor.php



Jag har även kikat på detta halsband nedan, tycker det är fint men jag hade inte tänkt mig svävande pärlor innan utan ett klassiskt pärlhalsband fast i lila. Rakt av så, inget annat. Men det är fint som sagt, vet inte om det passar ihop med armbandet heller...




Som sagt, inte helt lätt.
Hade velat hitta ett halsband som bara klickade, så som jag tyckte jag gjorde för ett par månader sedan - då det slutade i katastrof...

Bygghelgen och partytälten som varit obefintliga...

Japp, denna helg var en riktig bygghelg - precis som det var tänkt att vara...

Från början var tanken att det var jag, fästmannen, min yngsta syster, våra båda ex.grannar och så ena bestman som skulle ut och bygga samt göra annat som behövde göras...
Men pga missförstånd, vi hade inte kollat av ordentligt med varanda, så kunde inte ex.grannarna följa med ut till ön för de hade ingen hundvakt. Hade det inte varit för att deras hund blir väldigt stressad i sällskap med andra hundar hade det fungerat, men nu blev det inte så. Synd.

Vi andra har dock slitit som djur. Fick fraktat ut väldigt många grejer samt alkohol och fästmannen och hans bestman har byggt klart alla bockar som vi ska ha till bänkar och bord. Det tog en och en halv dag ungefär. Fästmannen började lite innan hans bestman kom ut på lördagseftermiddagen så lite var klart där innan och fästmannen hann få en överblick över läget innan bestman kom ut.
Jag och syrran var också med och spikade litegrann, syrran med sin bling-bling-hammare som dessvärre inte klarade hamrandet och böjde sig senare frampå eftermiddagen i herrarnas våld...



Men allra mest samlade jag och syrran snäckor, musslor och stenar till dekoration samt till placeringskort.
Det blev ett par vändor med stenar både på lördagen och söndagen.
Jag gick även runt och klippte små slånbuskar och annat på den gräsmatta/lilla äng där det är tänkt att folk ska kunna tälta. Nu ska det bara slås också men det tror jag att fästmannens faster eller man gör (hoppas på det åtminstone).





Det eldades konstant med restbitar och slån så att inget skulle ligga kvar och skräpa = BRA!

I går var vi alla trötta och slitna, vi var uppe sent på lördagen och alla barnbarn till fästmannens fasters man hade "morfar-helg" så det var inte någon sovmorgon där inte. Men det var på sätt och vis lika bra det, vi kom i gång med söndagens bestyr i goood tid...
Jag tvättade stenar, snäckor, musslor och skrev namn på alla stenar under söndagen - med viss hjälp från det äldsta av alla barnbarnen som var ute på ön. Syrran och samma barnbarn hjälpte mig även att hitta de sista 20-25 sista stenarna så jag kunde arbeta rätt ostört med själva skrivandet.

Dessutom så pratade jag med blivande svärfar om partytälten. Han hade löst 2 partytält ifrån vänner som kommer med upp ett par dagar innan bröllopet. I två sådana har en av vännerna haft 62 gäster som suttit till bords på stolar. Vi har som det ser ut nu minst 3 tält, från att ha haft 1-2 st. Det innebär att vi har så många partytält som vi behöver. Check på den! Underbart! Det har stressat mig något grymt, nu känner jag ett lugn över det kan jag säga. Väldigt behagligt...

Helgen var fantastisk på många sätt och vis, go´kompis och släkt/familj som hjälpt till, söndagen bjöd på härligt, soligt väder och lördagskvällen på massa skratt och härlig rundtur runt ön. Nu vet både syrran som är tärna och vår bestman var vi kommer stå om mindre än en månad, finklädda och med en präst. Jag är nervös, ivrig och pirrig.

Nu ska jag snart försöka komma till ro här dock.
Har suttit och filat färdigt på våra festhäften. Kan nog få skickat dem till tryckeriet redan i kväll. Check på den också snart alltså! =)




Lite fler foton från helgen ska jag försöka lägga ut en annan dag nu det närmsta, men vårt internet är helt urballat segt. Jag har försökt till och från i två timmar och endast fått in en endaste bild här. Nu ger jag upp...



Ut till ön i helgen igen...

I morgon ska vi åka ut till ön igen. Med oss får vi en massa grejer som ska fraktas, min yngsta syster, fästmannens ena bestman (inte brodern utan vännen) och två vänner. Det blir åtminstone 3 byggare-Bobs och 3 stensamlare alltså. Vi hoppas på fint väder och på att allt vi behöver ska finnas där. Spik ska inhandlas och tas med ut, men resten får gärna bara vara därute...

Det ska bli härligt att få det här överstökat och börja bli färdiga, blir ju en stor lättnad när den här bygghelgen är över och man vet att alla får plats osv. Ska prata i genom hela upplägget med alla inblandade också. Blir nog bra.

Hoppas det hela ska gå relativt smidigt, en sjuk jag orkar inga hinder just nu. Partytälten får gärna ha blivit lånade med säkerhet och vara levererade inom kort för det stressar mig som fan rent ut sagt...


Underklädesdjungeln och träff med köksmästarinnan...

I går ägnade jag en stor del av eftermiddagen efter jobbet åt att leta underkläder. Jag hittade inget jag gillade alls varken på H&M, Lindex eller i stans finaste korsett och underklädesaffär. Allt kändes för mycket spets och inte ungdomligt eller nice alls. Däremot fick jag hjälp med att hitta min rätta BH-storlek inne i den finaste affären, det var visst något helt annat än vad jag innan burit. En viss skillnad kan jag säga, även om jag tycker mina BH:s alltid suttit bra, dock har jag fått sätta dem på innersta hacket nu när jag gått ned en del. Det är tydligen ett stort "no no", de ska alltid sitta på yttersta hacket. Där ser man. Dags att byta ut alla hemma i lådan då...eller tids nog i alla fall...

Gav underklädesdjungeln som kammat noll ett sista försök och gick in i en affär som min köksmästarinna tipsade mig om (vi fikade och diskuterade i genom allt inför stora dagen i går) och där, där fanns det jag letat efter. Vitt, ungdomligt, inte en massa spets och skit utan stilrent och modernt men ändå klassiskt. Köpte två trosor och en BH som matchade varandra. Gött mos! Får nog bli något vackert nattlinne eller så att ha över också så småningom. =)

Hade, som jag skrev inom parentes, en träff med köksmästarinnan i går. På riktigt denna gång, ingen möhippa eller annat bakhåll i sikte...;)
Vi gick i genom det hela. Konstaterade att jag behöver leja i alla fall 3 st som kan servera och plocka. Jag har 2 i dagsläget, samt en del bollar ute i luften med folk jag frågat om hjälp.
Själva serverandet blir från fat när det gäller grillspetten, dessa går servitriserna och köksmästarinnan runt med.
Potatissalladen ställs ut i skålar samtidigt som köttet läggs upp, så de som blir serverade kött får samtidigt potatissalladen. Blir finemang. Själva plockandet efter måltiden får vi titta lite närmare på hur vi löser, om folk ska ställa sina tallrikar på något bord eller skicka det så tallrikarna står i några högar eller om det blir bortplockat helt av de som serverar. Vi ska grunna lite på en bra lösning där, ingen panik angående det i alla fall.
Mingelmaten serveras på engångsgrejer, liksom även bubblet till gör det. Lättast och smidigast så. Bara för folk att själva hiva ned i en sopsäck.
Tårta och kaffe kommer vi lösa så det står på ett eget buffébord någonstans, förhoppningsvis i ett partytält eller så. Folk får själva servera sig där och det får ta den tid det tar.
Sedan när discot öppnar börjar vi med öl, vin, cider. Lite senare när köksmästarinnan hunnit vara med och plocka lite i köket efter middag och sådär så blir hon bartender. Bar löser vi på övervåningen, kan nog gå att ha den skänk som står ovanför trappan som bar. Den har agerat kak- och tårtbuffébord tidigare och är i bättre höjd än vad ett matbord är. Middagsbestick och dessertskedar bad jag köksmästarinnan att kolla på hennes jobb om vi kunde få låna/hyra - det skulle inte vara några problem trodde hon. Skönt! Lite jobbigt att försöka sortera ut besticken dit de hör hemma om man lånat från flera hushåll. Likväl skulle hon även kolla ungefär hur mycket potatissallad och sådär som man kan räkna med för runt 100 personer (vi gör ett överslag där kan jag säga då det är ca 75 som äter som vuxna kanske).
Det känns så lätt och skönt att ha den tjej till köksmästarinna som vi har, hon är fantastisk!
Allting kan pratas i genom och lösas, jag litar till hundra procent på henne. Fint att hon ställer upp, ovärdeligt fint.

Så nu har ännu lite till fallit på plats, skönt.

Den fula ankungen som blev en svan - i skovariant...

Fästmannen ändrade sig helt angående skorna. Han tyckte ju om dem och att de var bekväma, men det blev tvärstopp med kostymbyxorna och till kostymen när den åkte på. Men sedan gav han det någon dag, tills han var piggare och på bättre humör. Då helt plötsligt föll bara allt på plats, han ville inte alls byta ut skorna. Och jag tror ärligt inte att det spelar någon större roll vilka skor han väljer, byxorna kommer vecka sig på samma sätt oavsett nedtill då de är lite tighta i öppningen nere vid byxbenen (eller hur man bäst förklarar det). Men kostymen är skitsnygg, de där vecken gör ingen påverkan på det hela egentligen. Vi var nog båda mest på halvtaskigt humör den dagen då fästmannen först provade skorna, särskilt han själv. Så nu är fästmannen nästan helt färdig inför bröllopet. Manchettknappar och nya boxershorts saknas. =P
Smågrejer som ändå känns viktiga att han får.
Han har gett mig fria tyglar att överraska honom med ett par nya, snygga boxershorts - det är ju ändå bara jag som får se dem sa han. Hahahaha!
Hoppas han inser att om han är på så dåligt humör som han var för några dagar sedan så kan han få väldigt "fina" och "bekväma" underkläder i present av mig till den dagen....




Nej, jag har faktiskt nog redan hittat ett-två par schyssta varianter till honom, jag vet ju vad han tycker om att ha på sig...men om han inte passar sig så....;)

Appropå något helt annat så har jag åkt på halsfluss igen. Jippi! Lagom tills att vi ska ha bygghelg ute på ön. Men jag självmedicinerar mig med överblivet Kåvepenin från förra dunderomgången med halsfluss då Kåvepeninet inte funkade. Nu hoppas jag på att det ska räcka med denna lilla procedur jag gör hemma. Orkar inte ta mig i väg på mer läkarbesök, däremot fick jag bryta efter halva dagen på jobbet i dag då benen vek sig under mig i princip. Promenerade hem och ligger nu i vår stora datorstol och skriver. Hipp hurra! NOT!

Uppdatering om skorna...

Jag tyckte att skorna var snyggare till hela kostymen än bara med byxorna. Men byxorna är tighta nere och det blir inte lätt att hitta ett par skor som de sitter helt som en smäck med. Jag gillar det som det ser ut nu, skulle däremot vilja se fästmannen i byxorna och de Björn Borg skor som han provade några minuter innan han bestämde sig för de skor som nu står här hemma i en låda. Tror att de andra skorna är snyggare till. Suck. Vi får väl se, får försöka lösa det på  onsdagen, mellan att jag slutar jobbet, ska i väg på möte med yngsta syrran och sedan även ev. med köksmästarinnan. Mellan 13.00-14.00, jag slutar egentligen 13.30 men har några timmar tillgodo så kan kanske få ut en halvtimme då och vara i stan till 13.30. 14.00 är det ev. möte med syster och sedan 15.30 med köksmästarinnan och fästmannen går i skola från 16.00. Men det är enda dagen som det funkar innan affärerna stänger. Alla de andra dagarna går fästmannen i skola på eftermiddagen-kvällen eller så slutar jag först vid 18. Värdelös vecka att försöka lösa ett skobyte på, men måste ju göras inom 8 dagar och i helgen är vi ute på ön och bygger, måndagen därpå som är sista bytesdagen går fästmannen i skolan tills efter affärerna stängt. Skitdumt det här alltså. Men han känner sig ju inte nöjd med skorna och har nu börjat peta på allt med kostymen osv. också. Suck. Kostymen sitter verkligen som en smäck, han är skitsnygg i den, skjortan är jättefin och ja - det finns inget att peta på men han har varit gnällig kvällen lång med allt som har med kläderna att göra i princip. Visst, byxorna är slimmade men har han ett par vanliga kostymbyxor är de som tält på honom - hans andra, gråa kostym ser lite sådan ut, den är ett gränsfall. Så just nu hänger väldigt mycket på skorna, de måste verkligen matcha kostymen han skaffat sig och det verkar inte vara helt lätt, enda nackdelen med kostymen är att den är lite snäv nere vid skorna som sagt - det kräver ett par rätt smala skor (behöver inte vara några sk myggjagare men ändå ett par nättare herrskor som är smala vid hälen och början på foten från benet sett).
Jädra drama och I-landsproblem det blev av den här dagen som var så trevlig ända tills vi kom hem. Nu har jag bara en grinig, tjurig fästman till sällskap här som inte alls vill inse vad jag sa till honom i affären innan han valde, fast jag lät honom välja, logistiken med att få tillbaka skorna till affären är sådär men kan funka, hoppet om ett par andra bra skor är liten - fast vi har ju redan ett par tänkbara skor som står i samma affär och väntar, något dyrare men med snörning och de är rätt nätta. Fästmannen själv spanade in ett par stora, klumpar till finskor på Din Sko som jag tyckte var rent ut sagt gräsliga, men de gillade han, (såg ut som kängor utan skaft - passande mitt i sommaren eller inte), så vi har ju haft lite delade meningar i dag - inte helt bekymmerslöst alltså. Men vi får gå tillbaka och göra om och göra rätt, inget mer med det...
Tråkigt som fan att skorna som både är snygga och bekväma inte gick med kostymen, de var dessutom inte särskilt dyra. =/
Åtminstone låter det helt klart så på fästmannen, att skorna får åka tillbaka. Jag gillade dem när hela kostymen åkte på och man fick helheten, även om jag tror att de andra kanske är ännu snyggare, men grinige fästmannen tyckte inte samma sak om skorna han köpt sig. Eller han har inte bestämt sig helt än, men det känns nog som om det lutar åt att de får åka tillbaka till affären - trots att han tycker de är snygga och är det bekvämaste han gått i utöver kängor, han velar med om de går att ha till kostymen. Jag förstår honom i och för sig, det kanske finns andra skor som är ännu snyggare, men kanske inte lika bekväma som också är superviktigt. I kväll har det nästan låtit som om allt i klädväg som vi inhandlat till fästmannen skulle få åka tillbaka till affären om det gått, han har haft en riktiiiiigt dålig eftermiddag och surnade till rejält över skorna och vad jag försökte förklara och lösa med honom angående logistiken osv. Alla har vi ju våra dåliga dagar, den saken är klar. Denna dag började bra men slutade rätt trist, vi fick njutit av solen i alla fall och fixat en del andra grejer som vi behövde ha fixat. Det kom flera positiva saker ur det hela ändå alltså...

En tur på stan i soligt väder och första lasset ut till ön...

I dag bestämde jag och fästmannen oss för att handla in lite grejer inför festen och sådär. Det blev först en tur till ÖB och en massa engångsglas, bestick och tallrikar inhandlades till mingelmaten och baren. Ytterligare något att kunna säga "check" om. Vi får se hur vi ska göra med tårtassietter och dessertskedar, beror på vad som finns och så där...

Vi gjorde även ett par skoaffärer. Gör svårt att hitta snygga skor till fästmannen, jag såg ett par jag trodde skulle bli skitsnygga till kostymen som är en slim fit då min darling är lång och smal. Han gillade inte dessa skor alls, jakten fortsatte. Han hittade ett par superbekväma och snygga skor på ena Johanssons i stan, ett par rieker för 650 kr - vad nu det egentligen säger. Jag hade innan sagt att jag trodde att skor utan snören nog inte skulle gå helt bra med kostymen. Dessa var utan snören. Men de fick följa med hem, fästmannen älskade dem och tyckte de var gör bekväma. Däremot var de inte särskilt snygga till kostymbyxorna, det var vår gemensamma syn. Suck. Och fästmannen blir sur bara jag nämner att han får anpassa skorna till sin (i princip) figursydda kostym. Han kan inte gå på vanliga, trubbiga och klassiska finskor som skulle passa till den gamla kostym han har. Innan han helt bestämmer sig för om skorna blir keepers eller ska lämnas åter ska han dock prova hela kostymen med skorna, kanske blir en snygg helhet (även om vi båda tvivlar på det). Så jävla störande bara. 8 dagar på oss att lämna åter skorna, jag betalade dem med mitt kort och det finns fasen ingen tid i världen för mig att åka med in till stan nu i veckan - möjligen om vi får ihop onsdagen ifall fästmannen bestämmer sig för att skorna ryker. Så trist bara för skorna var tydligen helt perfekta i övrigt och satt som en smäck, superbekväma och de är snygga. Men inte till kostymen, vilket jag i och för sig hade kunnat tala om redan innan han köpte dem. Men det kändes så dumt bara när han fastnat så för skorna, var bättre han fick ta hem dem och se själv. Snöreslösa eller trubbiga skor som han annars i så fall vill ha funkar inte. Han avskyr långa, smala skor för han har stora fötter men det är det enda som kan funka så som jag ser det - för att matcha långa, smala byxor. Om vi inte väljer att blunda lite och behåller de skor han nu hittat, de var ju superbekväma, de är snygga och jaa...bara inte med kostymen egentligen...jädra skit...

Jag hittade däremot ett par lila, sidenballerina på Din Sko som jag ska ha på vår stora dag, de ska bäras innan själva bröllopet börjar och sedan när jag börjar bli trött i fötterna av de andra skorna (vilket jag lär bli lagom till dansen). Fann äntligen ett par lila stövlar också, i fall det skulle regna. Ska köpa vita sidenband eller dylikt till dem bara. =P
Och så var det 20% rabatt på allting, mina grejer blev mer än 100 kr billigare än vad de skulle varit, det gillas! =D
Vi hittade även ett par ljuslila strumpor till fästmannen, så den biten är också klar - synd att han än så länge ev. inte har några snygga skor att stoppa dem i bara...=/
Köpte på oss impregnering som funkar på textilier, läder etc. så vi kan spraya det på våra skor och sådär. Likväl som jag hittade en barfotaspray som man tar på fötterna innan man är barfota i skorna. Den gör att friktionen blir mindre, man svettas mindre och den håller torrt och doftfritt. Låter lovande inför bröllopsdagen. Ska testas före det också så jag kan känna om det funkar eller inte.

I går körde vi ut första lasset med grejer till ön, blev 8 lock öl, 3 lådor rödvin, 2 lådor vitt vin. Sedan så gott som alla dekorationer och en del annat också. Gick kanonbra. Vi blev upphämtade av fästmannens fasters man i ribbåt och vi hade lånat en säckkärra att köra ölen på och så fanns det kärra att köra det andra på ute på ön. Perfekt! Vädret var strålande ute på ön, kändes härligt - hoppas det ska fortsätta så och vara superväder därute lagom tills vi gifter oss.
Vi grillade hos två vänner till fästmannen som bor nära färjeläget där vi blev upphämtade av fasterns man, vår bröllopsfotograf var också där och vi hann gå i genom lite snabbt hur upplägget ser ut. Vet inte om vi även ska ta en träff bara vi, men det hela känns bra och tryggt i alla fall. Det känns som han är lyhörd och kan sin sak. Jag berättade också att jag föredrar att vara bakom kameran, han är likadan och sa att det är något vi hjälps åt att lösa den dagen. Känns tryggt som sagt. =)

Har en hel del kvar att greja med nu de sista veckorna, skor, ringar, körande med grejer, byggande, träff med präst, tid hos sömmerska, tid med make-up-artist, träff med köksmästarinna och jaa...you name it....det känns kul men även stressande...
Jag ser fram emot att få se ringarna färdiga, likväl klänningen och alla bord och grejer som ska byggas.
Tälten verkar vara 3 st som det ser ut nu, som flest. Ett befinner sig i Smögen nu men kan förhoppningsvis köras ut till ön innan vi behöver dem. Vi får väl se, finns inte tälten på plats inom 2-3 veckor får vi lösa det hela via hyrtält eller liknande...kaos, kaos, kaos...lite så känns det nu...ändå var vi ute i jävligt god tid med mycket...men det som kan gå fel går fel, Murphys lag...
Samtidigt känner jag att det mesta löser sig ändå trots allt, vi har koll på det stora hela så gott som - finliret jobbar vi på...

Köksmästarinnan pratade jag med i dag, jag har ju inte fått svar om servitriser ännu. Har tillfrågat fästmannens faster om inte hon kan leja 2-3 väninnor den helgen kanske, får svar fram i genom om det, likväl som från en kollega. Men löser serveringen så att potatissalladen skickas runt i stora skålar så gästerna får ta själva. Köttet läggs upp på stora fat som de som serverar går runt med och lägger på gästernas tallrikar. Så får vi löst det hela om vi inte får ihop så mycket kökspersonal. Det mesta som det uppdraget kommer handla om blir att plocka undan burkar, tallrikar etc, fylla på glas och diska/städa upp i kök och förbereda en del grejer inför mingelmaten och middagen och kanske även nattamaten.
Det fixar sig oavsett alltså. Skönt!

Men de jädra skorna till fästmannen irriterar just nu. De är snygga. Men inte till kostymbyxorna. Fästmannen blev så trött på det hela att han tog en tupplur. Sedan ska han prova hela rubbet, kanske skorna funkar ändå, kanske var vi för nitiska. Annars blir det att åka tillbaka till affären, byta ut skorna, (han provade ett par något dyrare skor med snörning som nog kan funka), och då se till att kanske ha kostymbyxorna på sig och testa skor till dem.
Dagens I-landsproblem. Pling! =/

Länk till mina ballerinaskor jag köpt, de är mer lila än vad de ser ut på bilden:

http://www.dinsko.se/Shop-online/Dam/Ballerinor?art=253037

Och till stövlarna som också är mer lila och sötare än de ser ut, ev. ska de pimpas lite utöver vackra sidensnören:

http://www.dinsko.se/Shop-online/Dam/Gummistovlar?art=253608









RSS 2.0