Dagstur från Pizzo till Serra San Bruno...

Söndagen den 25/7-10.
Under kvällen den 24:e satte vi oss och grunnade på kommande dags utflykt och bestämde oss för att den skulle gå inåt landet och upp i bergen. Oscar tittade ut ett samhälle som heter Serra San Bruno, vi läste att det skulle vara vackert både på väg dit och väl framme så vi ställde in Alma (GPS:en) på detta ställe. Vi har sparat hur vi åkte på en karta, svårt att beskriva så här på en blogg. Men det blev en heldagstur i alla fall på många slingriga bergsvägar med vackra vyer. Vi körde norrut till att börja med, åt Lamezia till och in på landsvägar där.
Vädret var sådär hela denna dagen, det regnade och var molnigt, solen lös på oss då och då.
Här kommer lite bilder från vår dagstur den 25/7-10...
Ovan: Första delen av dagsturen, landsväg och kyrkan med vacker omgivning där vi stannade till...
Redan i början av resan stötte vi på en skock får på vägen och kände verkligen av att vi var på landsbygden i Italien. =)
Vi stannade till för att sträcka lite på benen och kolla var vi hamnat när vi kört en bit, svängde av in på en liten väg och hamnade vid en vacker kyrka där nog även ett kloster legat. Här växte vackra blommor, det fanns läckra ruiner, vacker kyrka och en stilig brunn samt massor av små gröna ödlor med svarta prickar - supersöta! Solen lös på oss just på detta ställe och vi bara njöt av tillvaron.
Nedan: Första bergsbyn San Crissa Nicose eller vad det nu kan ha hetat...
Efter vårt stopp vid kyrkan så körde vi vidare upp emot bergen, hittade vattenkran med pump ut från berget där vi hämtade oss källvatten och hamnade i någon liten bergsby strax efter dess som hette något med Crissa San Nicose eller något liknande (tror vi åtminstone). Det var siesta när vi kom fram dit och de enda som gjorde något väsen i denna stad var en svart kattunge, några damer och ett gäng inburade duvor. Men utsikten var makalös och byn mysig.
Vi vandrade runt en liten stund innan vi fortsatte vår bilresa mot Serra San Bruno.
Nedan: I Serra San Bruno.
I Serra San Bruno var det också siesta när vi kom fram, det var bara något italienskt snabbmatsställe som var öppet och där åt vi vår lunch. Vi strosade längs med gatorna också, mellan alla kyrkor som låg i den lilla staden. Vid den sista kyrkan vi var vid började regnet ösa ned och vi sprang mot bilen och ställde in Alma på Vibo Valentia, en större stad som vi kunde åka förbi på hemvägen.
Nedan: Vägen mellan Serra San Bruno och Vibo Valentia som bjöd på vacker utsikt, bergsbyar och ruiner. Vägen dit var lika mycket upp och ned som vägen till Serra San Bruno och vi åkte i genom en väldigt fin liten bergsby med superläckra ruiner och byggnader, jag var ute och fotade på ett par ställen. Väldigt fotogeniskt alltihopa. Dock tog vi inga bilder alls i Vibo Valentia då vi inte ens klev ur bilen i regnrusket som var där... =P
Vibo Valentia hade dessutom lika mycket siesta som de andra ställena vi varit i/åkt i genom tidigare under dagen och det spöregnade som sagt när vi kom dit också. Vi åkte med bil genom staden, såg att det absolut var en läcker stad och att där växte härliga apelsinträd längs med en av huvudgatorna - vi vill åka tillbaka när det inte regnar eller är siesta. Själva bilturen genom bergen, de små spontana stoppen och ja, upplevelsen i sig av att komma in en bit på fastlandet var det härliga med den här dagen. Trots regnet som vattnade oss flera gånger så var det en toppendag från början till slut och vi såg sådan mäktig natur och härliga byar, byggnader, ruiner och åt en god lunch. Vi var nöjda, även om vi gärna sett både Vibo Valentia och Serra San Bruno under bättre väderförhållanden och när affärer och annat var öppet, var som två spökstäder när vi besökte dem.
Nedan: Hemma i Pizzo igen dukade vi upp till mellanmål på balkongen med frukt, vin, bröd och ost.  Mumsigt värre! =)
Senare promenerade vi ned till Marinan och avnjöt en middag där, med oväder hängandes över havet en bit utanför Pizzo. Himlen såg helt galen ut, mörk, mustig, grå, svart, gnistrande och blixtrande. Men inget regn föll på oss. Vågorna var dock superhöga. Vi avslutade dagen med glass uppe på Piazzan i månskenet.
Sista bilden här ovan visar gatan som vårt B&B låg på i Pizzo, snett nedanför närmsta lampan, (till vänster), kan man skymta porten.
Alldeles ovanför muren går vägen vi gick längs med när vi först kom till Pizzo, släpandes på våra 3 väskor. =)

RSS 2.0