Grundlurad....

Jaa, jag har verkligen blivit grundlurad. Helt galet lurad. Helt underbart lurad!
Jag skulle ju på tärnträff och ha möte med min köksmästarinna.
Min fästman skottade fram bilen och körde mig till stan, vi pratade i bilen om att jag måste komma ihåg att informera min hederstärna om att en till av mina väninnor vet om (läs listat ut) att vi ska gifta oss och hon bara måste bli inbjuden till möhippa senare i vår när den äger rum. Hoppar ur bilen, ringer och kollar vart jag ska ta mig och hamnar i ett vackert hus mitt inne i stan, högst upp i en vindsvåning. Köksmästarinnan och min hederstärna hälsar på mig och vi börjar prata lite. En liten stund senare dyker helt plötsligt min andra goda väninna - även hon brudtärna - upp i köket ihop med ytterligare en god väninna (fästmö till min fästmans ena bestman). Rätt som det är får jag ett glas champagne och ett "välkommen till din möhippa". Jag fattar noll. Båda mina systrar satt fast i snökaoset och kom lite senare, min fästman styrde kosan mot kompisen som jag berättat att jag måste informera min hederstärna om och ett tag senare är även hon där. Jag hade picknick som förslag på möhippa, det blev det - på en filt på golvet i köksmästarinnans lägenhet. Champagne, lasagne, sallad, god chokladmousse, drinkar, sing star och ett himlans härligt tjatter. Fick en påse med en sak från varje person (systrarna hade gått ihop) som jag fick dra upp ur påsen och gissa vem som stoppat där i samt berätta hur jag lärt känna denna person. Systrarna fick jag en katt med babymössa på som representerade att vi brukade klä ut våra kära levande husdjur som små och ta kort på de stackarna i full dock/babyklädsmundering. En kamel från en sjuk lek som jag och min goda väninna brukade leka som små. En flaska skumpa från bestmans fästmö - vi lärde känna varann över en flaska med sådant (cinzano då för längesen och en annan bubblig variant i lördags) för ett par år sedan, haha. En chihuahua-mjukis utstyrd i rosa väst, koppel, bärsele-variant att ha över axeln för min del resten av kvällen och vovven hade även ett par snygga brillz på sig. Själv fick jag svida om från min lilla svarta som blivit lite för stor för mig sedan nyårsafton och ta på mig en stor vit T-shirt  (över klänningen) med texten "Advice for the bride to be sign here". Till det fick jag en rosa hatt med svart band runt och strasstext - "Bride to be" och en rosa slöja hängandes bak på den. Rosa pussmunssolbrillor med bling, glittringa paljett-tights (över de jag hade på mig innan) till det och så var kvällen räddad - med coola vovven hängandes på ena armen. Jag fick även rita mig själv och Oscar om 10 år och var vi då befinner oss, halvlätt då jag inte fick rita streckgubbar och hade fått i mig en hel del champagne och annat redan vid det laget, hahahaha. =)
Den boken som jag ritade i smusslades sedan undan, alla brudarna skrev något hemligt i den - antar att den dyker upp på bröllopet sedan igen, kanske ihop med alla härliga bilder som togs på mig under kvällen. Vill ha alla!!!! =))

Efter att ha slirat runt ett tag till hemma hos köksmästarinnan så tog vi på oss ytterkläderna och styrde stegen mot - jaa, vad visste jag inte då - en bowlinghall. Där spelade vi två rundor och jag jagade råd av allt folk jag kunde träffa. Liksom att jag fick en lista med ett antal saker jag skulle genomföra under kvällen. Lyckades genomföra saker som att bli tillfrågad om mitt ID, rida på en främlings rygg - vad sägs om bartendern på nattklubben vi hamnade på (mina tjejer löste det innan jag ens hade hunnit komma in på stället knappt), heja på 10 människor (jag tog 12) med frasen "Hi sexy" - passade på när jag skulle be folk signera T-shirten. Fråga någon om de ville gifta sig med mig, få en främlings telefonnr - det var ju bara att skriva på T-shirten ju. ;)
Ja, det var en massor med saker. Svårast var att få en bartender att frivilligt ge mig en gratis drink. Lykades till sist med hjälp av ena syrran och att jag bad honom om bara en pytteliten skvätt med alkohol i bara för sakens skull att det skulle vara en drink liksom - inte lätt men det gick. Var en del grejer till jag fick genomfört. Men jag har en kvar. Fixa ett kort på mig själv på en sportbil. Det var inte så lätt att hitta någon sådan i snön. Jag trodde att jag genomfört även det uppdraget för jag läste "sports bar" i stället för "sport car". Men listan hamnade hos äldsta syrran, den ska sparas och när mina möhippeflickor (var 6 st utöver mig) minst anar det skickar jag ett foto med mig själv på en sportbil. Hahahaha. Lite fusk, men jag var så redig i övrigt så! ;)

Det var i vilket fall som en kanonkul kväll. Efter bowlingen skulle vi tydligen sjungit karaoke också, stället var dock helt tomt och mina girls försökte fjäska in oss utan att betala inträde eftersom det var så dött där - men det gick inte ägaren med på. Knäppis! Tack vare vädret skulle ju säkert ingen annan ta sig dit på resten av kvällen och mina tjejer hade stora spender-plånboken med sig i baren för att fylla mig och delvis sig själva ju. Men jaa, det blev en härlig nattklubb i en annan del av stan i stället. Jag fick välja och tog så klart min favorit, ett regnbågsställe kan man säga. Helt fantastisk atmosfär där.
Det blev dans på scen, med och utan transvestit bland annat. Det blev ridtur på bartender som sagt. Det blev män i boxershorts fulla av glitter och glamour, en lyckades mina tjejer få att dansa framför mig - pinsamt tyckte jag men det var rätt sköj ändå.

Det var galet, underbart och vi skrattade massor allihop. Tjejerna bjöd på alkoholen och jag bjöd på underhållningen till allra största del kan jag ju säga. Hahaha! Fab! Tack alla mina tjejor för en fantastisk, oförglömlig, kväll! Skrattade gott i går när jag läste alla mina råd på T-shirten också. Var ju halvmånga som inte var några råd också va, typ "ÖIS äger" eller "Gör det inte". Hum...Men fick många fina också, både seriösa och oseriösa...;)

Trots att stora fyllehatten var på när jag kom hem så mådde jag prima i går faktiskt, just morgonen kände jag mig ännu smått onykter under men det gick över och byttes mot en vanlig, bra dag med middag ihop med fästman, hans bestman, fästmö och deras dotter - vi lagade pizza här och bjöd över dem. Mysigt!

Tärnträff i kväll...

I kväll ska jag och tre av fyra möjliga tärnor (den femte har tackat nej, hon var innan osäker så det blir fyra - räcker bra det med) ses i stan. Snön väller ned och min hederstärna sms:ade och checkade om jag trodde att jag skulle lyckas ta mig till stan trots snön, jag vaknade av sms:et och tittade ut. Huuum, ja det var en bra fråga. Jag skrev tillbaka att jag hoppas det och att min fästman får rädda läget och köra in mig i värsta fall, är fler bilar ute och velar i snön så det borde han lyckas med. Han ska hämta mig i vilket fall som så och vara hos sin bästa vän och bestman i kväll som bor på andra sidan stan så ut och köra har han ändå tänkt att göra. Men vi får väl se. Jag har sms:at min yngsta syrra som ska in i kväll (hon är ju en av tärnorna) och sagt att hon får vara ute i god tid. Hon bor längre utanför stan än mig och på helt andra sidan så hämta upp henne funkar inte - håller tummarna för att trafiken där ska funka. Läst in mig på hemsidan för buss- tågtrafik och en del linjer har problem och/eller är inställda men inga av de som jag eller syrran ska ta, inte i nuläget i alla fall. Både min hederstärna och min andra väninna som är tärna bor i stan, en kan i värsta fall gå dit vi ska (fast det är nog jobbigt i den här snöyran) och en tar en färja över älven så är hon där hon ska vara - om hon inte sovit över hos sin kompis (= blivande köksmästarinnan för bröllopet) som jag och hon först ska till. Vi ska ses hemma hos denna kompis kl. 15 och hon bor bredvid hållplatsen där vi sedan bestämt tärnträff vid 18. Så det är bra, logistiken kan på så sätt gå ihop bara jag lyckas ta mig till stan tills 15-tiden.

Men sommar, värme och en härlig bröllopsdag ute i skärgården känns sååååå långt borta nu. Även om det inte är mer än 13 veckor kvar. Jag har börjat drömma svettiga drömmar om att snön ligger kvar hela april ut och in i maj. Att det är så kallt att vi inte kommer kunna bygga bord, stolar etc. - att allt blir såååå försenat. Stressas grymt av dessa drömmar när jag vaknar och ser hur det snöar mer och mer och mer och mer....osv....
Usch, usch, usch!
Värre känns det i dag när läget är kritiskt angående hur jag och mina fina tärnor ska kunna ta oss till stan och ses och få en mysig kväll/natt. Göra stan i högklackat i dag känns ju mest som en parodi faktiskt. Hahahaha!

Tänker också på min äldsta lillsyrra och även hon tärna som inte kan komma i dag. Hon åkte i väg på intensivkurs för att ta sitt körkort för nästan två veckor sedan. Känns ju mer lämpligt att hon fått köra plogbil eller ta lastbilskort eller så - så att hon kan köra hem i det här vädret menar jag...
Ska ringa henne sen och se om hon är på väg hem kanske, skolan är stängd på helgerna och i går var sista kördagen - kanske har hon kört upp och fått kortet om hon lyckades omboka sin tid från den 26:e feb och då måste åka i väg upp igen....
Spännande där med! Även om det har noll med bröllopsplanen att göra mer än att hon inte kan vara med på tärnträff nr 2 i kväll. ;)

Jaa, jag ska ha mig en lyxdag i dag i alla fall - eller en sån förmiddag åtminstone. Ska göra mig goood frukost med frukt och ägg och annat. Duscha länge, kanske fotbada lite och ansiktsmaska. Det är planen åtminstone. =)

Inbjudningarna skickade...

I veckan skickade vi i väg så gott som alla inbjudningar, jag behöver kolla adress till en person sedan ska den inbjudan också skickas och så behöver jag köpa norskt frimärke och inte svenskt som jag råkade göra till en annan person. Två kuvert med inbjudningar som ligger och väntar här hemma ännu alltså. Men annars är alla skickade och vi har fått svar från två familjer om att de kommer och från en tredje att de troligen kommer, utöver mammor till oss och sådär som vet om det hela och redan är säkra på att de kommer. Vi är nu uppe i 33 vuxna (från 18-uppåt) och 2-3 barn. Sedan 3 personer som är klara i personalstyrkan också som ska få mat och sådär. Grillmästare ska läggas till, ev. med sin fru och fler i serveringen. Så blir nog iaf 4 pers. till i personal.
Det är spännande nu att se vilka som svarar att de kommer. Vet att många berömt våra fina inbjudningskort, några misstänker att det inte "bara" är födelsedagsfest utan bröllop. Folk som ringt fästmannens mamma och försökt checka det, hon har varken svarat ja eller nej på deras frågor. Så de drar ju så klart egna slutsatser. Hehe.
Spännande som sagt! ;)


Inbjudningarna som de såg ut när jag just påbörjat mitt arbete med dem:



Här är ett färdigt inbjudningskort som en av gästerna slängt ut på sin blogg (alla korten såg olika ut, vissa var gjorda på samma sätt men med pärlor i skiftande färger):



Det är lite censurerat här med namn och sådär, för hemlisens skull i det hela...;)


Nervositet...

Jag har börjat bli nervös. Eller ja, det har jag väl varit en längre period till och från. Men nu ilar det i magen. Tänker på hur mycket folk som kommer vara där, se oss säga ja, dagen som ska göras lite i hemlighet innan vigseln, första dansen (vi har förresten troligen valt låt nu, blir mer galet än klassiskt - men troligen en bugg om vi kan lära upp våra buggskills igen på kort tid). Iiiihhhh!!!! Killar i magen bara jag tänker på det hela. Positivt och glatt, känns såååå nära. Fast samtidigt känns det lite scary också. Skräckblandad förtjusning helt klart....

I övrigt är jag en grubblande, planerande, surkärring till brud för stunden. Eller ja, det går upp och ned men...
Känner att det är många trådar att knyta ihop och är trött i allmänhet, vintern som håller ett hårt grepp gör inte saken bättre (även om jag älskar snö så tål jag inte det konstanta mörkret som är i övrigt, tur det snaaart är vår).
Varit sjuk och är allmänt matt hela jag...Usch....

Viktnojjan börjar åtminstone släppa med kg som rasar, bara genom att jag tränar som vanligt och har sett till att inte vara lat mer utan verkligen laga mat och inte käka mackor och annan utfyllnad. Yaay! Hurra för det! ;)

Kuvert inhandlades till inbjudningarna så sent som i går, ska skrivas adresser på i veckan samt läggas i alla inbjudningar och info-bladet sedan bär det av till släktingar och vänners hem med de små korten. Härligt!

Men nervös, jaaa, det är jag. Över allt kring bröllopet, även om jag längtar något så in i norden...

Lila ametist vs lila diamant...

Nu denna morgon, efter ett antal dagars magsjuka, har jag tagit ett beslut om min ring. Det blir trots allt lila diamanter, jag har förlikat mig med tanken och vill hellre att den ska hålla och inte behöva byta ut stenarna i den. Vill att den ska vara som den var från första början när jag fick den. Så lila diamanter it is. Inga alls på fästmannens ring, inte på insidan som det var tänkt alltså. Utan det blir 3 st på min ring. Blir nog fint och bra. Klart om 1-2 veckor så att vi kan åka och spana in dem, gravera in något i ringarna och ta dem med hem antar jag. Spännande! Undrar bara om min ring passar ännu. Jag har gått ned några kg i vikt och fler hinner det nog bli innan bröllopet. Kanske är för stor om jag har otur, fast hellre det än för liten i och för sig. Allt går ju att justera och vi har tid på oss, som tur är. =)

Men lila ametister blev till lila diamanter, ett stort beslut för egen del. Ametister var ju hela grejen för min del från början, men lila är oavsett min favoritfärg och det kommer nog bli väldigt snyggt oavsett. Jag känner mig nöjd, det gjorde jag ju inte helt i början av allt vel som blev kring ametisterna och ringen. Men nu känner jag mig nöjd och lugn med att det blir lila diamanter. Fästmannen har lämnat det helt upp till mig att avgöra då det var jag som snöade in på det hela och ville bara att jag skulle känna efter och bli nöjd med det hela. Nu är jag det. Skönt!

RSS 2.0