Slipsarna godkända av ena bestman...

I tisdags var fästmannens blivande bestman med familj hemma hos oss, den som inte är hans bror, han var ju så klart tvungen att godkänna slipsen vi tänkt ut åt honom. Skulle han inte vilja ha den så skulle vi bli tvungna att lämna tillbaka den senast på onsdagen. Vi hade dubbelbokat den dagen lite med en tur till Orust som vi la om till onsdagen för att få ihop det hela. Bestman godkände slipsen han ska ha och den slips som fästmannen min kommer bära, tyckte att de var jättesnygga och att det var en fräsch färg vi valt. Kul! =)

Dock så behöver vi ju jaga rätt på en till likadan slips åt fästmannens bror som också ska bli bestman. Pratade med damen på Nonno som vi köpt slipsarna av, hon kunde inte till hundra procent lova att hon kunde få tag i en likadan slips till men hon skulle ringa till andra Nonno´s och kolla med återförsäljaren. Återförsäljaren/lagret hade dock semester tills 3 augusti. Så vi får hålla tillgodo med det så länge. Vi hade ju tänkt att slå in bestman-slipsen med ett kort där det står att fästmannens bror ska bli bestman. Vi har hållit i den slips vi visade för andra bestman, men det är ju ändå inte helt säkert att det blir just den slipsen vi kollat ut, det beror ju på om vi får tag i en likadan slips till. Så även den andra bestmannen får vänta med att faktiskt få sin slips tills vi har två likadana slipsar i vårt förvar. Lite krångligt. Men tror att det ska lösa sig bra, den bestman-slipsen vi har här hemma var ny sedan några veckor tillbaka och en kollektion på det företaget den kommer i från brukar vara ett par månader. Men om något större företag köpt på sig just den slipsen skulle det ju kunna vara kört. Men såvitt jag förstod det släpptes den precis innan återförsäljaren gick på semester - så vi har nog tur ändå tror jag. =)

Hoppas på att kunna lägga ut en bild här på dem inom en snar framtid. På slipsarna alltså. Bestman och fästmannen min kommer nog inte hamna här förrän efter bröllopet, när jag inte längre är en hemlig blivande brud. ;)

Kan berätta att vi bara har 10-11 inbjudningskort att göra klara nu typ. Känns skönt. Ryggen och nacken får snart vila från den sysslan alltså....

Slipsar, sprit och inbjudningskort...

Kan ju meddela att min fästman fann sin bröllopsslips i går också, självklart köpte vi den. Så länge och så mycket som vi hållit ögonen öppna för att finna en snygg slips i rätt lila nyans - gärna med något schysst mönster på - så kunde vi inte bara låta den hänga kvar. Damen i butiken (Nonno var butiken förresten) sa dessutom att hon endast hade en inne av den, det tar en tid att beställa in dem och de brukar ta slut direkt. De slipsar i lila som hängde där var nya för dagen, så vi hade tur.
Vi köpte även med en annan snygg lila slips hem, fästmannen ville se hur de båda såg ut till hans väst och kostym. Han valde den mönstrade och kvar är en som inte är mönstrad. Vi ska dock inte lämna tillbaka den utan ge den som gåva till hans kompis som ska vara bestman, om denne gillar slipsen - annars ska den vara tillbaka i butiken senast ons-tors i nästa vecka. Gillas slipsen ska vi ringa och be damen i affären att beställa in en till av den, fästmannens brorsa ska ju allra högst troligast också bli bestman så då ska han ju ha en likadan slips han med i så fall. Tänkte slå in den till honom med ett kort där det står att han ska bli bestman, han vet ju inget än så länge. Ett fyndigt sätt att berätta det på, sedan får han gilla slipsen helt enkelt...;)

Min blivande svärfar ringde dessutom i går och berättade att han och några kompisar skulle över till border shop i dag. Han undrade i fall vi hade någon sprit vi ville beställa av honom, man får ju endast ta in 10 l per omgång så det kan ju vara bra att fixa en del av det redan nu. Vi beställde hela 6 l med Absolut, 2 flaskor mandarin, 2 päron, 2 vanilj. Tänkte göra det möjligt för folk att dricka drinkar. Får se om vi kanske ska leja fästmannens brorsas kompis som bartender, det kanske blir nödvändigt...=P

Ytterligare några punkter är avklarade på "to-do-listan" inför bröllopet. Känns väldigt skönt och bra att vara ute i tid och kunna göra det hela till en rolig utflykt mer än en stress att finna det vi ska ha. Lugnt, fridfullt, mycket humor och många skratt blev det i går - en störtskön dag med min blivande make.

Under kvällen i går var vi dessutom produktiva, särskilt jag får jag väl trycka på då, vi gjorde klart hela 27 st. inbjudningskort, hade 3 klara dessförinnan. Vi har 16 st. kvar att göra. Själva bakgrundskorten och de kort där informationen står har fästmannen skurit ut så att det finns till alla inbjudningar, saknas nog 4 bakgrundskort förresten, men i alla fall. Han pysslade på med det i går. Jag gjorde dekorationer, ska göra 16 till, och limmade kort - fästmannen limmade också en hög med kort. Det rullar på. Jag har ont i nacke och rygg efter pysslandet, sitter ju i en lagom trevlig ställning - framåtlutad och krokigt - när man pysslar sådär.

Nu ska jag äta en sen frukost, duscha, springa till affären och packa. Sedan bär det av mot landet med "bonusmamma" och "bonuspappa" och min yngsta syrra. Det ska bli gött, är nog hemma igen först på söndag.

Ringarna....

I går åt jag och fästmannen en lunch på stan och tog oss sedan till Hedens guld. Syftet med turen var att spana in tänkbara vigselringar. Vi hade redan innan spanat lite på internet och sett att det fanns många fina på just Hedens guld, dessutom har de bäst priser i Sverige när det kommer till guld.
Vi travade in där efter vår lunch och tittade oss omkring, fick bra med hjälp, styrde in oss på Schalins ringar.
Jag vill ha en-tre ametister i min ring, lila såna. Fann en ring som det kunde fungera med.
Min tanke från början var att smälta ned min förlovningsring, rama in den med vitguld och göra den till basen i min vigselring. Men den är för tunn för det, så jag kommer ha den kvar som den är i stället för vill inte göra mig av med den eller växla in den eller så, älskar den ringen - den var ju starten på allt det som vi gör nu.

Dock har vi bestämt oss för varsin ring, efter en del övervägande.

Dessa ringar kommer utgöra basen i våra vigselringar;






De översta ringarna visar hur basen i min ring kommer se ut, den understa visar hur min fästmans kommer se ut.
Anledningen att jag säger basen är för att vi själva kommer göra personliga tillägg på ringarna. Jag kommer ha tre små ametister i mitten av ringen, insänkta där mönstret går. Fästmannen min kommer ha en liten ametist inuti sin ring. Det betyder tur att dela ametister och själva ametisten i sig står för trohet, uppriktighet och renhet.
De på Hedens guld sa att det var längesedan någon valde ringar med ametist, så de skulle kolla upp om de hade några i bra storlek inne - annars beställa när jag hörde av mig igen. Det är väl dags i november-december eftersom ametistletandet och det lilla extra med dessa kan ta lite tid - som längst tre månader. I vanliga fall tar det bara någon vecka eller två, men eftersom de inte visste hur utbudet med ametister var så. Men det är ju ingen fara för oss, vi har gott om tid på oss liksom. Den vi talade med i butiken varnade för att ametister inte är lika hårda och tåliga som exempelvis diamantar, går en ametist sönder i ringen gäller inte någon garanti utan man får stå för reparationen själv. Men det är inte så att de är överkänsliga i fall man bara sänker in dem och inte låter någon del av ametisten sticka ut eller upp någonstans. Varje ametist kostar 300 kr att få insänkt, i vårt fall där det rör sig om fyra st. blir det alltså 900 kr. Jag vill verkligen ha lila ametister, vårt bröllop har vi tillsammans bestämt att det ska gå i somriga nyanser med lila som en av basfärgerna - slipsar, brudtärneklänningar etc. kommer vara i lila så ametist i ringarna känns ju helt rätt för den sakens skull också. Ametist är min månadssten och jag har älskat den lila färgen länge. Min fästmans favoritfärg är också lila när vi pratar om andra färger än naturbeige och sådant som han i vanliga fall har på sina kläder...
Så ametister it is, i lila nyanser. =)

Jag testade även ringen nedan, fast i rött guld. Jag har aldrig varit så mycket för den typen av ring egentligen, fast kan ju inte undgå att känna hur lyxig och prinsessig den känns. Jättevacker, gillar den bättre i vitt guld som här nedan. Men den är inte riktigt min stil bara, hur söt den än må vara....
Den skulle nog vara svårare att få till med lila ametister också, den ser ju sådan här ut i grunden. Dessutom snackar vi sju ametister i så fall, eftersom de är mer sårbara än diamanter (briljanter heter de visst som falsettslipade förresten) så skulle jag nog inte vilja ha en med hela sju st. ametister i. Känns lite för risky, särskilt som den där grejen de sitter i sticker upp och lättare kan fastna eller dunka i någonstans. Jag som äkta klant i en del situationer skulle nog kunna krossa både en och flera ametister på ganska kort tid om de satt på detta vis.
Men den är söt, utan tvekan.



Alla som ska gifta sig och som nu letar ringar spana in den här sidan och ta er sedan till Göteborg, Hedens guld;

http://www.schalins.se/sv/index.asp

En, två, tre, fyra, fem tärnor? Vem blir högsta hönset? Den högra handen?

Just nu står jag och väger lite mellan ett beslut som känns rätt viktigt.

Jag har  bett mina två biologiska systrar samt ena bonussyrran att vara brudtärnor. Jag hade på det tänkt ha en av mina närmsta väninnor som maid of honour - vilket egentligen betyder brudtärna det med om man gör en översättning, men jag tänker mer som i betydelse som högra hand, den närmsta av tärnorna. Den som har sista ordet om exempelvis möhippa eller i sådant, i fall det är svårt att ta beslut liksom, en som får ett lite högre ansvar och jaa - är min förlängda arm och mun eller vad man ska säga. Jag har två väninnor jag står och väger mellan, i slutändan kanske det blir fem tärnor i stället för fyra som jag tänkt mig. Finns det någon gräns på hur många tärnor man får ha? ;)

Den ena väninnan har jag känt sedan barnsben, vi har varit vänner i sådär 15-16 år eller så. (Herregud vad jag kände mig gammal helt plötsligt). Hon har varit med i vått och torrt, vi har gått i genom mycket tillsammans, skrattat, gråtit (mest skrattat även ifall vi båda två haft det jävligt tufft i våra liv) och ja - hon är en god vän på alla sätt och vis. Hon är seriös, pysslig, ansvarsfull, lojal, ärlig och vi har bollat många tvister och frågor i våra liv med varandra. Vi har också våra interna skämt och var ute på en del rackartyg i yngre dagar. Just nu har hon dock mycket att reda i själv, hon har brutit sig loss från delar i sitt liv och ja - hon är en kämpe och överlevare på många sätt och vis, rakt på sak och kan och tar sig gärna en ledarroll då hon är bra på att styra upp saker. Men det hon behöver reda i och komma i gång med nu kan ta nog med tid som det är, jag är på så vis lite rädd att lasta henne med mera - även om det är för någonting roligt så är det ändå ett rätt viktigt uppdrag att ta på sig...

Den andra väninnan har jag haft med mig sedan första året i gymnasiet, i hela 9 år blir alltså det. Hon är sprudlande, positiv, ivrig och går in helhjärtat för allt vad pyssel, partyn och sådant heter - tar hon på sig något gör hon det helhjärtat. Påhittig, busig, rolig, sprallig, fruktansvärt omtänksam och positiv. Utan henne i mitt liv hade jag skrattat betydligt färre gånger de senaste åren än vad jag har gjort, hon är min solstråle. Hon har varit min högra hand i allt från tokigheter på Irland, diverse skämt som går runt mellan oss, shopping ja - allt. Även vi har bollat seriösa och allvarliga saker emellan oss. Hon jämn på många plan, (hur nu det låter, men jag menar det som något bra) exempelvis är vi ute på något så styrs det ihop av oss båda väldigt demokratiskt - hon vill någonstans, vi går dit, jag vill någonstans, vi går dit osv. Hon bor på Irland vilket, om hon blir den högra handen även i det här projektet, kan bli lite mera pyssel kring både för hennes och de andra tärnornas del - inget som inte går att lösa dock, självklart löser det sig i så fall, men ändå...

Båda två kommer jag bli gråhårig ihop med, det vet jag bara.
En av dessa ska utses till maid of honour. Hur lätt känns den då?
Den sistnämnda personen bor på Irland, jag berättade för henne om bröllopsplanerna och vilka som ska vara brudtärnor men att alla tärnor ännu inte är valda. Hon var lika i gång som jag trodde hon skulle bli, kan tänka sig att åka över flera gånger om och hjälpa till med planerna nästa vår om det är så - herregud, älskade vän det kändes för mycket.
Båda ovanstående är mammor, understa till tvillingar och översta singel med ett barn - alla tre ungarna fyller/har fyllt ett i år. Så de har alltså småbarn. Så jag vet ju att den jag väljer troligen kommer få tricksa med barnvakt eller sådär oavsett.
Jag vet inte om jag kommer välja in båda två som tärnor, vill väl egentligen helst göra det. Ska prata med fästmannnen om det, han tycker att jag har många tärnor redan nu och flinar åt mig. Men det känns faktiskt jobbigt i just det här valet, egentligen var ju tanken bara att jag skulle ha fyra tärnor. Från början var tanken och planen helt klar, även vem som skule ha platsen som den fjärde. Men den har rubbats en del, hjärta och känslorna kring det hela är inte i lika mycket balans där längre. Dock känner jag i hjärtat nu vem det lutar åt som ska bli maid of honour, jag har nog på sätt och vis bestämt mig men bearbetar det hela fram och tillbaka. Båda två skulle passa bra, tack vare olika egenskaper de bär på. Men en av dem tror jag är mer bra för själva syftet. Avslöjar dock inget mer än så här i dag. Med båda två finns det två faktum som kan innebära lite mer planering, att det hela blir lite tuffare för var och en av dem samt för övriga brudtärnor (behöver inte bli så men kan bli). Men jag vill absolut inte ha någon annan än en av dessa två, så det får bli så ändå.
En bor långt bort, eller det kan bli en del pussel med resor, mailande osv. som kan göra att brudtärnorna och även jag och brudtärnorna får planera ytterligare mer i detalj och ja - vara ute i god tid. Vilket vi i och för sig är redan nu. Denna person vet ju om vad som ska hända...
Den andra har ett liv att bygga upp som det är nu, mår bra i det hela just nu och kämpar på men har en hel del att ta tag i kring sig själv. Tror att det kan bli mycket för denna person att få högsta ansvaret, fast tror att denna person ändå skulle fixa det, frågan är bara hur urlakad hon själv skulle bli i det.
I hjärtat har jag nog redan valt som sagt.
Men frågan är om jag ska be båda två att vara mina brudtärnor, få fem tärnor i stället för fyra som var tanken - de får ju köpa sina klänningar själva i vilket fall så handlar ju inte om något sådant utan mer att vi blir många folk framme hos prästen/vigselförrättaren. Det kanske inte gör något? Av hela mitt hjärta vill jag ha dem båda hos mig, de betyder oerhört mycket. Hur kan man välja mellan vänner liksom, när de är så nära båda två.  Frågan är mest det praktiska egentligen, just det där med att vi blir ännu fler än vad som var tänkt. Men det må vara så i såna fall, viktigare att gå på hjärtats röst har jag nog efter detta virrvarr med tankar bestämt mig för. Ska prata med fästmannen i kväll eller i morgon. Endast en av dessa fina väninnor kan ju dock bli utsedd som min högra hand och förlängda mun eller vad jag sa innan - en som tar det slutgiltiga beslutet om det skulle råda oenighet. På söndag ska jag berätta för den väninna jag känt i 15-16 år om mina planer, vill kunna be henne vara brudtärna då i fall läget blir så - därför vill jag prata med fästmannen om det hela så snart som möjligt. Ventilera lite. Och i början av nästa vecka ska ev. jag och fästmannen till landet hos den väninna som jag känt i 9 år, vill kunna berätta för henne då i fall hon ska vara brudtärna om så blir läget. Eller för dem båda två om läget är så, och utse en av dem till min högra hand - högsta hönset i gården. ;)

Som jag har pladdrat här nu känner jag, men det behövdes. Tankarna är i rullning, behövde lätta lite på trycket.
Jag har många fina flickor i mitt liv. Jag är oerhört lyckligt lottad, men just det här valet känns lite tufft. Kanske just för vad hjärtat säger mig också, även om jag älskar dem båda två lika mycket, dock på olika sätt och för olika kvaliteter. På det vis känner jag också vem jag tror skulle vara bäst ämnad för uppdraget på grund av vissa kvaliteter, samtidigt som den andra skulle klara det galant på grund av andra kvaliteter. Men jag tror jag har bestämt mig, trodde jag ju innan också egentligen, men det har ändrats och känns inte lika självklart som innan, tankarna snurrar som sagt. Men får övertala fästmannen om fem tärnor och inte fyra tror jag, nog inga problem alls. Men vi blir många - the more the merrier maybe?
Har ju tänkt ha några "get together" med mina tärnor så de får lära känna varandra mera och sådär, kanske någon eller några även med fästmannen och hans bestman (bestmen ifall han väljer två). Vi kommer ju vara ett tight team som ska styra upp en del grejer runt bröllopet är tanken. Har dirigerat ut en uppgift till "bonussyrran" redan - hon ska fixa mitt hår. Locka det. Fler uppgifter finns att dela ut av olika karaktärer, eller det kommer finnas att dela ut under våren nästa år i alla fall. Känns som vi måste ha ett tight team då, så lika bra att knö ihop dem på några middagar och sådär så vi får prata och umgås. =)

Ja, inga helt lätta val. Jag vill ju liksom inte göra någon besviken eller ledsen heller av mina älskade vänner. Älskar dem och uppskattar dem oerhört mycket för att de är just som de är. Men tror jag bestämt mig som sagt, känns så efter att ha lättat på trycket lite här, kändes även så tidigare under eftermiddagen. Nu ska det bara luftas med den blivande maken också...

Ny fart...

Från att senast jag skrev här om att det stod stilla så har jag och fästmannen kommit i gång rejält igen med bröllopsbestyr. Vi var ute och inhandlade diverse saker inför bröllopsfesten på Gekås nu i veckan och gjorde även Panduro-outleten som ligger därnere. Hittade en massa saker att göra inbjudningskort av. Dessutom fanns de pappersark vi tittat på och ville ha som inbjudningskort, (jag har lagt ut en bild här innan på dem), så vi köpte 20 ark av dessa, kostade bara 5 kronor styck. Perfekt! I princip alla detaljer vi köpte till inbjudningskort kostade 5-12 kronor per påse - och det var alltifrån 8-30 pärlor etc. i varje påse. Jag är himlans nöjd! Hoppas bara att det ska räcka till alla inbjudningskort, det är nog precis så att det gör det...

Följande har vi inhandlat inför bröllopsfesten;

1. Dekorativa fjärilar
Tanken är att vi ska hänga dessa i partytälten, köpt 6 ljuslilarosa, 6 mörklila/blå, 6 blandat gula och gröna.
18 st. fjärilar totalt alltså. Kostade 90 kronor totalt.



2. Stora servetter
Dessa servetter ska ligga/stå på varje gästs tallrik.
Vi köpte så vi har 120 st. servetter, kostade nästan 200 kr. på Gekås.

 


3. Vit dekorationssten
Vi hittade fin dekorationssten på Gekås också, köpte 4 burkar av den typ ni ser nedan.
Kostade runt 30 kronor totalt.



4. Vita, pärlpanelelängder
Dessa vackra gardiner kunde jag inte hålla mig ifrån att köpa. Jag tänker mig att vi ska göra
något mysigt tältaktigt av dem, eller hänga dem vid ingången av partytälten eller
kanske på något sätt längs med taken eller vid någon vägg...
Vet inte vad det blir av dem, men de ska med ut - de var romantiska och söta.
Det är totalt 4 längder och de kostade runt 160 kr (för alla 4) på Gekås.



5. Pris i poängpromenaden
Dessa två vinflaskhållare/väskor ska vi ge som 2:a och 3:e pris ihop med en flaska vin där i
så klart samt något lämpligt tilltugg. Kan ju vara ett barn/någon omyndig som vinner,
då måste det ju finnas ett bra alternativ utöver flaskan med.
Hållarna/väskorna kostade i alla fall 8 kr styck på Gekås.



6. Övriga servetter
Vi handlade på oss övriga servetter till bröllopet också, kommer behöva fler än de stora ju.
Mörkblå, lila, ljusgrön och vit blev färgen på dessa - basfärger för vårt somriga bröllop.
Mörkblått och vitt passar med havet som vi är nära, ljusgrönt och lila öppnar upp för
dekorationer med vackra sommarängsblommor - och på så vis med den tänkta brudbuketten.
Kostade oss totalt närmare 50 kronor, Gekås kommer även dessa i från.



7. Dekoration till vinflaska
Denna dekoration har vi tänkt att den ska sitta på 1:a priset i vår poängpromenad
som även det är en vinflaska.
Fast denna vinflaska kommer stå i en korg med lite annat gott i också.
Denna dekoration kostade oss 10 kronor på Gekås.

 


8. Presentkorg
Den här härliga korgen ska vara 1:a priset i vår poängpromenad, med en flaska vin
och annat smått och gott. Korgen köpte vi på Gekås (känns som om jag hakat upp mig nu)
för 20 kronor.



9. Skålar till flytljus
Vi hade från början en ambition om att finna långa, ev. "ringlande", genomskinliga
skålar att ha våra flytljus i. Men det verkar vara ett hopplöst uppdrag. Har sökt landet och
internet runt och inte funnit det som fästmannen först tänkte ut, han valde i stället att vi
nu skulle ha små skålar med flytljus utställda på borden mellan andra små ljuslyktor
(de från IKEA) och dekorationer.
Vi köpte 20 st. genomskinliga småskålar på Gekås för nästan 140 kronor.



10. Grillspett
Maten blir ju grillspett som det lutar åt nu. Vi köpte därför på oss 400 grillspettspinnar för
24 kronor på Gekås.
Om vi skulle ändra oss har vi ju inte direkt lagt ut en förmögenhet, däremot
har vi grillspettspinnar för en livstid framöver...



11. Nubbeglas
Förutom att våra gäster ska få grillspett så ska de även få något att dricka, nubbe kommer serveras.
Vi handlade på oss 75 st. nubbeglas när vi var på Gekås för 24 kronor.



12. Halsband till brudtärnorna
Alla de som ställer upp lite extra inför och på själva bröllopet kommer att få gåvor.
Brudtärnorna kommer bland annat att få varsitt halsband likt dem på bilden nedanför.
Även dessa fann vi på Gekås, priset avslöjar jag dock inte. Var lite otippat att vi skulle hitta
del av gåvorna där. Jag föll som en fura för dessa söta halsband, hjärtan är kärlek...



13. Dekorationer till inbjudningskorten och inbjudningskorten själva
Inbjudningskorten har börjat ta form, likt dekorationerna vi ska ha på dem.
Pappersarken kostade som sagt 5 kronor st, dekorationerna varierade i pris, alla under 15 kronor. Hittade allt på fotona nedan på Panduros outlet i Ullared.





Som ni ser gjorde fästmannen en prototyp av hur stora de papper som vi ska klistra på själva
pappersarken ska vara.  På de verkliga inbjudningskorten ska det inte stå något om att vi ska gifta oss.
Men det är härligt att fästmannen visar sin entusiasm. ;)
Jag har skrivit i ordning en inbjudan som vi ska använda.
Vi köpte också en sådan där pappersskärare så att det ska bli rakt och snyggt.
När jag använder den blir det dock inte så rakt och snyggt ändå,
men fästmannen var grym på det så han får sköta den delen.
Jag har även under eftermiddagen roat mig med att fästa dekorationer på de 7 pappersarken som är färdigskurna (jag pajade ett 8:e med att testa att använda flytande lim mellan inbjudningskorten och pappersarken eftersom vi inte har limstift, blev skrynkligt och fult, rekommenderas ej, nu vet jag ju det i alla fall).
Använde en liten bit tape längst ut på snörstumparna och fäste dem på baksidan av pappersarken, sedan flytande lim.
Det ser lovande ut kan jag säga. Kanske lägger upp bilder på dessa en annan dag eller senare i kväll.
Nu ska jag njuta av kvällen, kanske pyssla lite mera med dekorationerna. Söka folks adresser.
Jag är på gång, synd att fästmannen jobbar bara. Hade velat att han skar ut ännu fler pappersark så jag kunde fortsätta med pysslandet på dem.
Men, men, det får bli en annan kväll helt enkelt...




RSS 2.0