All jädra mat...

I går satt jag, fästmannen och min biolog-mamma och gick i genom all mat som behöver handlas in.

Fan, vi kommer ju behöva en lastbil för att frakta hem allt kan jag känna....
Och för att få ut det till ön ett fraktfartyg...

Vi behöver ju inte tänka på tårtorna alls eller köttet...

Men tänk all mingelmat för typ 80-90 personer....
- Vattenmelon, fetaost, oliver, bröd osv...
Potatissallad räknar vi för 100 personer...
- Alla grönsaker till denna sallad, tror vi kom upp i typ 20-25 huvuden med isbergssallad och det är bara en av ingredienserna...får kanske dra ned på just den varan ytterligare men...
Sen är det korv med bröd till nattamat...
- Tänk 3 korvar typ till åtminstone 50 personer, det är runt 150 korvar och vi gör nog ett överslag på det sen också...
Frukostmat...
- Bröd, flingor, yoghurt, ägg, pålägg...får försöka räkna på hur många som egentligen stannar, de som hyr stuga får frukost på sommarhemmet, ska se till så den informationen verkligen når alla som bor där för det blir verkligen lättare så...men kan ju bjuda folk på 11-kaffe eller så åtminstone och lite kakor eller något där dagen efter...får se...

Det hela är ett enda virrvarr, men det reder sig...

Alla torrvaror och annat som håller ett tag får vi köpa innan sista helgen i maj, kanske till och med innan denna helgen som kommer nu, och frakta ut. Kryddor, oljor, vinäger etc.

Resten som är mer färska varor får tas med ut på torsdagen innan bröllopet. Får se till att allt annat verkligen är ute tills dess utom möjligen vår privata packning över den helgen...
Och vi får se till att vi har flera händer där på torsdagmorgon som hjälper oss med matfrakten...
Typ fästmannens bror, pappa, min mamma, bestman och sådär - så många vi kan fånga in...=P



Kommentarer
Postat av: Eventfixerskan

Ojj låter som du beställer mat för ett helt regemente ... tänk på att alla äter ju inte av allt, dvs beställ inte 100 portioner av allt! Man kan ju inte mer än äta sej mätt...eller? Att fixa fester,alla äter inte så mkt som man tror ...trist och dyyrt att få mkt mat över och även hanteringen, logistiken runt det hela! Att behöva kasta dyr mat- neeej! Dessutom, dryckesvaror som vin, öl förekommer säkert också och gör att alla äter ju inte som hästar -de dricker säkert lite...drycker som öl, vin lite lättare att ta hand om efteråt och använda "senare"... Lycka till med cateringen!

2010-05-21 @ 17:22:31
Postat av: hemlig blivande brud

Ja, det känns som om vi planerat för ett helt regemente. Ska dra ned lite på det vi planerade i överkant, men det är många herrar som kan äta en hel del ska sägas och en del damer likaså. Inga småätare några av gästerna..;)

Men visst, folk lär nog göra av en del på alkoholen och bli mätta på det...=P

Vi ska absolut tänka på hur mkt vi handlar in, samtidigt så gör det inget om det blir över från mingelmat och middagen - det har vi tänkt ställa fram till vickningen sedan (så länge det ännu är fräscht och serverbart).



Tack för tipsen!

2010-05-22 @ 11:17:17
URL: http://hemligblivandebrud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0