Kanderade violer, tårtställning och allmän avstämning med svärmor och tårtbakande bestman...

Under eftermiddagen ringde svärmor och ville att vi skulle komma bort en stund. Hon bor max 10 min bort med bilen så det gick ju lätt att lösa.

Hon ville visa oss vad hon hittat på till tårtorna. Kanderade, lila violer som hon klippt av utanför i rabatten. De var supersöta och de smakade sött. Vi nappade direkt. Så det blir verkliga, ätbara blommor i stället för tygblommor. En ändring så här i sista stund typ.
Och så blir det vita sugarpaste-rosor som fästmannens mormor knåpar med, hon vet inte att det är till bröllopstårta utan tyckte mest att det var kul att få en uppgift...;)...söt som hon är...

Svärmors man hade gjort en helt sagolik tårtställning i olika höjder av mdf-skivor. Han skulle sätta fast en sista arm med tallrik på. Men fasicken, vilket mästervärk. Dessutom med ett hjärta i mitten som höll samman de olika armarna. Det föreslog han att vi skulle måla och vi valde då lila eller silver. Han nappade på lila och skulle försöka lösa det. Utöver att själva ställningen var helt magnifik så hade han täckt den med en vit, mellantunn gardin och fått den riktigt elegant. Blommor kommer fästas på tyget också troligen...
Bilder kommer efter bröllopsdagen. Men herregud! Dessa tårtor som ett tag var på väg att bli smidiga långpanne-tårtor utan ställning. Aldrig hade jag vågat drömma om det här. Kommer bli som en sagotårta. Fantastiskt! =)
Bestman pratade jag också om det här med och svärmor hade räknat på det hela och sa att han inte behövde göra mer än 2 tårtor ute på ön, svärmor har tagit på sig att göra 4 st och 1 liten där brudparet sitter, (blir 1 liten tårta vid sidan av att spara och traditionsenligt frysa in och äta på 1:års dagen som kommer stå på 1 liten tallrik högst upp i tårtställningen), och sedan hjälps de båda åt att komma på hur dekoren ska vara på tårtan.
Blir grädde att vispa och spritsa i nederkant på tårtorna i alla fall. Lila, kanderade violer, sugarpaste-rosor, gröna blad och ev. silverkulor (strössel). Kommer bli elegant och alldeles underbart!

Mer än vad jag vågat drömma om, även om jag kikat och fantiserat om de fina tårtor jag hittat på webben.
Bilder kommer efter bröllopet som sagt...;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0