Stadsdag i Palermo 5/8-10..

Torsdagen den 5/8-10.
Den här dagen var vi vettiga nog att ta en buss inåt stan eftersom vi hade flera saker vi ville se under dagen och det skulle i vilket fall som innebära en hel del promenerande.
Vi bytte buss inne vid centralstationen i Palermo och begav oss mot dagens första sevärdhet som vi inte har några foton på eftersom det inte var tillåtet att fotografera där. Jag saknar inte att ha några foton därifrån heller kan jag meddela. Vi tog oss nämligen en tur i Palermos katakomber -  "Catacombe dei Cappuccini". Ett ställe fyllt med tusentals mumier. Som hämtat ur en skräckfilm och lukten därinne var så torr och märklig att det var svårt att andas. Men en spännande och läskig tur var det i alla fall. Om man vill se och läsa mer om det hela kan man gå vidare till dessa två länkar;
http://natgeotv.com/se/sunday-special/gallerier/sssepkp
http://sv.wikipedia.org/wiki/Palermos_katakomber
Nästa sevärdhet för dagen var "Porta Nuova" och Piazza Indipendenza där vi tog oss en glass och även en lunch lite senare, efter att vi varit inne i Palermos kathedral.
Nedan: Här är "Porta Nuova"...
Intill "Porta Nuova" ligger "Palazzo dei Normanni", här nedan är ett kort på en del av det från vår promenad i området. "Tornet" i mitten heter "Torre Pisana" (Pisa-tornet) och är det torn som är bäst bevarat av totalt sex torn, har jag läst på om...
Nedan: Den här stiliga, stiliga vespan stod vid Piazza Indipendenza och jag spanade på den både när vi åt glass där och senare också när vi åt lunch där. Jag ville få ett foto på en riktigt fin vespa under vår tid i Italien (blev 3 foton, visar 2 här). Got it!
Nedan: Och så gjorde vi ett besök i "Cattedrale di Palermo" - Katedralen i Palermo. Pampigaste byggnaden någonsin med influenser från olika eror och religioner.
Lucia i sten...
Dopfunt...
Skattkammaren...
Katakomber i katedralens källare...
Nedan: Vi åkte häst- och vagn från "Quattro Canti" och till busstationen efter att ha ätit vår lunch på Piazza Independenza.
Hästen vi åkte med hette Buddy, han var lite skraltig men det är inget emot hur skraltig vagnen var...
En upplevelse som fick avrunda vår stadsdag i Palermo!
Nedan: Bredvid vårt hotell låg ett inhägnat område med en massa lastbilar. Där inne gick 3 hundar och vaktade stället, de skällde när vi gick förbi och lufsade runt därinne. Just denna bjässe här nedan försökte vi få kort på flera gånger, men den lufsade bara i väg, (vi kallade den för Lufsen), och visade sig från sin bästa sida dvs. bakifrån varenda gång vi försökte. Men just denna kväll när vi var på väg till vårt middagsställe så lyckades min kära man få en bild på den. =)
Nedan: Middagsdags!
Längs med Messina Marine och restaurangen vi åt på sprang det runt en hel del hundar. Hunden nedan hade en kompis som såg nästan likadan ut, vi kallade dem båda för "Brorsan" eftersom de säkerligen var bröder. Bland deras vänner fanns ytterligare säkert 6-7 hundar som alla trivdes gott vid restaurangen och fick lov att vara där. Trevliga vovvar som inte tiggde utan mest chillade. Mat fick de av personalen, men inte där gästerna åt.
De levde dock ett rätt farligt liv nära en större väg och utan någon som kunde ta med dem till veterinär om olyckan var framme...
Nedan: Vi fortsatte kvällen ned till restaurangens strandbar där vi blev så gott som de enda gästerna. Mysigt!
En händelserik dag med en perfekt avslutning på vår vistelse i Palermo.
Dagen därpå åkte vi vidare mot vårt sista mål för vår smekmånad - Trapani.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0