Bil och färja till Sicilien 30/7-10

Fredagen den 30/7-10. På resande fot i en vecka.
På morgonen den 30/7 fixade vi oss frukost, checkade ut från vårt hotell i Chilla och begav oss nedåt landet till Villa San Giovanni där vi skulle ta bilfärjan över till Messina på Sicilien.
Nedan: Bilfärjan från Villa San Giovanni till Messina...
Vi var båda fortfarande rätt dåliga, febriga och kassa i halsen och var inte på topp. Det var därför en jobbig bil- och färjeresa på det sättet. Färjan över tog inte särskilt lång tid alls, under en timma. Vi körde sedan raka spåret mot Catania som var vår första anhalt på Sicilien.
Messina var en rätt brötig hamnstad, det dök upp försäljare, fönsterputsare längs med bilarna och det var köer både till och från färjeläget huller om buller. Tack och lov gick det ändå rätt snabbt att ta sig därifrån.
Det var en del vackra vyer längs med vägen, en del väldigt turistiga men ändå vackra - såsom Taormina, Isola Bella och Villagonia längs med kusten. Vi fick dock inga foton på något av de ställena, var lite för krassliga och hade nog med att läsa skyltar, hålla koll på vägen och GPS:en...
Nedan: Men fram till Catania kom vi i alla fall och blev helt chockade av all trafik, alla höga, stora hus och kvarter.
Det visade sig att vi bodde i de lite slummigare delarna av Catania, de s k "svarta kvarteren".
Därför kändes det B & B som vi bodde på, "SOL Sicily Bed & Breakfast", i helt rätt stil. Det gick nämligen i nordafrikansk stil rakt av och var väldigt spartanskt men ändå hemtrevligt.
Värdparet var väldigt trevliga, de bodde allra högst upp i ett av alla höga hus i en mega-stor lägenhet som varken jag eller min kära make fick något grepp om. De hade en trappa upp från köket till deras eget kryp-in där de själva bodde med sin lilla tjej och deras mops (eller carlini som det heter på italienska) Carlotta bodde.
Det rum vi bodde i låg två trappor upp, vi hade egen toalett en trappa ned från rummet. Och ja trapporna var i lägenheten, det fanns ytterligare någon trappa på ett ställe till och det var verkligen hur många stora rum som helst i lägenheten. Vet inte hur många rum och kök den lägenheten skulle räknas vara, eller det var väl snarare en våning än något annat för att vara korrekt.
Under tiden vi bodde där var det också 3 fransyskor, 1 par från Tyskland, 1 par från Storbritannien och några till som bodde i de andra rummen. Kul att byta några ord över frukosten med en så härlig blandning och tillsammans med värdparet. Boendet var väldigt annorlunda och spännande, helt utstickande från alla andra vistelser under vår smekmånad. Däremot föll inte Catania oss i smaken alls, fast för att vara rättvis ska sägas att vi såg bara några kvarter runt stället vi bodde på - så långt vi orkade ta oss till fots under två eftermiddagar/kvällar.
Här är foton på hur vi bodde - rummet inifrån, utifrån och utsikten från det...
Utsikt från vårt rum...
Det lilla lustiga huset här nedan, alltså huset/tornet uppe på taket på det höga huset, var vårt rum...
Nedan: Första kvällen i Catania, promenad och middag nära Piazza Bellini...
Vi tog oss ut först runt 18-19-tiden första kvällen efter att ha sovit feberfrossa av oss i 2-3 timmar, vet inte om vi tagit oss ut förrän dess oavsett då det började ösregna strax efter att vi kommit tillrätta i vårt rum.
Det fanns absolut fina gator och god mat osv. där vi var - vi rörde oss en del i studentkvarteren i stan, som även tillhör de äldre, historiska delarna av stan. Såg en salig blandning med människor som vi inte annars mötte på under vår resa - något sådant som ungdomar som klädde sig efter sin musikstil (punkare, hårdrockare,hip-hopare) mötte vi inte på någon annanstans än i just Catania. Så vi fick se en annan sida av Italien, helt klart. Men jag tror att vi inte fastnade för stan eftersom vi var ute efter det lite lugnare, idylliska och mer gamla Italien. Catania var raka motsatsen.
Nedan: "Teatro Massimo Bellini" (som låg på piazzan i slutet av gatan där vi åt middag)...
Värdparet på vårt B&B varnade oss för att gå på vissa av gatorna i kvarteret när det blev mörkt.
Mannen målade ut "säkra" gator på en karta för oss och strök vissa vägar.
Gatorna här nedan gav vi oss inte in på...men de ser ändå lite sådär slummigt mysiga ut på foto åtminstone...
Efter en rätt lång bilfärd, färja, orienterande i storstad med lätt feber och krassliga halsar så var vi jättetrötta.
När vi besegrat alla trappor gjorde vi snabbt upp om planen för dagen därpå, en tur till vulkanen Etna. Just den turen var huvudanledningen till att vi valde att bo i Catania, det skulle vara relativt lätt att ta sig till Etna därifrån.
Jag vet att jag höll tummarna och bad om nåd från allt vad feber och förkylning hette den där första kvällen i Catania, så att jag skulle orka Etna. Min kära man mådde bättre och var taggad, jag var livrädd över att inte må bättre nästa dag och då missa vulkanresan. Lämnar det som en cliffhanger här. Om jag var frisk och vi båda tog oss till Etna eller inte skriver jag om i nästa inlägg...;)
Hej Anna!
Det här mailet trodde jag att jag skickat till dig redan den 21/9 och ännu inte fått besvarat av dig, nu när jag tittade närmare på det så visade det sig att mailet av någon anledning stannat kvar i min inbox och inte blivit skickat - ej heller ett mail där jag skrivit till dig och återkopplat om våra arbetskläder (vi pratade ju om dem) som vi alla på Solstrålarna och Smådrakarna saknar....men nu verkar det funka som det ska igen åtminstone...
Jag skulle vilja träffa dig snart igen och prata lite om min lön, jag blev uppmärksammad av Alexander på lärarförbundet angående den när vi senast hade ett möte.
Har du tid någon gång i nästa vecka eller veckan därpå så skulle det vara fint.
Tack så länge!
Ha det gott!
//Jessica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0