Vi ska gifta oss i år - I ÅR!!!!

Jag har fortfarande svårt att smälta att det nu är i år som vi ska gifta oss. På tisdag är det exakt 5 månader tills den stora dagen. Det pirrar, ilar och kittlar nervöst i hela kroppen på mig när jag tänker på det.
Allt känns så nära nu och det är en del jobb kvar....

Allt det här är färdigt;

- Datum bokat och bestämt

- Temat för bröllopet som är en familjefest med romantiskt, sommar i skärgården-känsla. Basfärgen för bröllopet är lila i olika nyanser. Dukning och dekoration kommer gå i vitt och silver som grund och sedan läggas till sommarblomster, snäckor, stenar samt färgerna blått, grönt, lila, rosa.

- Plats för vigsel är vald

- Bröllopsfesten kommer hållas i en trädgård samt på en övervåning hemma hos några släktingar till fästmannen min.

- Präst/vigselförrättare är bokade till kl. 16.00 den 5/6. (Har två st till och med, återstår att se vem av dem det blir, svar i februari).

- Bröllopsklänningen är beställd och handpenning på 1000 kr är betald.

- Planer för den stora dagen är någorlunda satta. Fotografering ska knös in emellan. Men så här ser dagen ut som vi tänkt det nu; 13.00 anländer gästerna med färjan och det blir då bål, mingel och tilltugg. Runt 15.00 (eller lite tidigare) skickas gästerna ut på tipspromenad. 16.00 gifter vi oss, i slutet av själva tipspromenaden. Middag serveras runt 17.00, efterrätt/tårta och kaffe serveras därefter (ev. ihop med lite presentöppning). 20.00-20.30 startar disco på övervåningen. Fotografering går att få in vid 11.00(11.30)-12.30 samt vid själva vigselceremonien, foton kommer även tas när jag (bruden) sminkas och fixas.

- Ringar är valda, beställda, provade och en handpenning är lagd på dem. Vi väntar nu på våra kära ametister och funderar på om vi ska gravera in något särskilt i ringarna.

- Väst, slips, näsduk är köpt till brudgummen. Båda bestmen har fått varsin slips och näsduk i matchande färger också som tack för att de ställer upp.

- DJ är klart, den kontakten har en av släktingarna som vi ska fira vår dag hos.

- Gästlistan är bestämd

- Festhäfte med sånger etc. är färdigskrivet (själva utsidan kvar att jobba med och så ska alla häften skrivas ut också)

- Middagsmenyn är klar; Grillspett och somrig potatissallad är det som gäller. Förrätt och efterrätt (om inte tårtan blir efterrätten) ska funderas ut

- Tipspromenadfrågor + facit är klart (ska skrivas ut och lamineras)

- Livemusik från familjemedlemmar är troligen helt klart, ska dubbelkollas

- Frukostvärdinna är fixat (en av brudtärnorna som fått det uppdraget)

- Köksmästare och serveringspersonal är vald och till hälften klar (behöver 2 personer till som serverar)

- Tärnor och bestmen har fått information om hur vi tänker oss bröllopet, att lila är den främsta temafärgen, vad vi kan behöva hjälp med etc. - blir mer sådan info. senare i vår

- Inbjudningskorten är klara att skickas (kvar är att fixa det sista i info.bladet som vi ska skicka ut med inbjudningarna)

- Fotograf är bokad till det fantastiska priset av 1000 kr

- Make up-artist är bokad för dagen (info. om hur många tärnor som vill bli sminkade ska ges, än så länge är det 2 av 5 som vill/kan bli sminkade med mig den morgonen)

Mycket är alltså klart men en hel del är kvar att göra....


Det här är kvar att dona med i vår;

- Kontakta den person som har hand om sommarhemmet/övernattningsmöjligheterna på ön och preliminärboka en gäng stugor och rum av honom samt komma överens om ett sista bokningsdatum - så länge han kan tänka sig att hålla rummen/stugorna för min skull innan han måste släppa dem

- Ev. komma på gravering till ringarna

- Linnedukar ska lånas ihop till

- Porslin, glas och bestick ska fixas fram (fanns en del hemma hos släktingarna på ön alt. kunde vår utvalda köksmästare kanske bistå med en del porslin från sitt jobb)

- Hindersprövning ska skickas (3 mån innan vigsel)

- Bröllopstårta ska bestämmas, vi ska komma fram till hur vi vill att de ska se ut och provbaka och garnera en tårta. Vi tänker oss sugaspaste som överdrag med lite jordgubbar fastkletade på med mörk choklad (el. vit choklad) och hembakta sockerkaksbottnar med jordgubbsklet i ett lager och typ chokladmousse i annat lager.

- Inbjudningskort + info.blad ska skickas, frimärken köpas (inom 1 mån)

- Frakta ut alla saker till ön (kommer ske under våren i omgångar)

- Musik och dans ska bestämmas till vår första dans som gifta (vill inte ha vals)

- Skjorta, underkläder, smycken, ev. manschettknappar, mobil garderob till våra finkläder ska inhandlas

- Toastmaster ska utses, vi har nog redan denna uttänkt och vald men han ska informeras också

- Brudbukett ska göras av fästmannens pappas fästmö i samråd med mig - se om det går att få in påfågelfjädrar på ett stiligt sätt i den

- Festhäften ska skrivas ut, utsidorna ska göras fina innan de är helt klara

- Beställa kött (fästmannens pappa löser detta, då han är den som känner personen som säljer köttet, när vi vet hur många gäster som kommer)

- Handla in all mat och dryck, en Tysklandsresa ska göras av fästmannen och hans pappa i maj

- Träffa den som kommer viga oss (inom 2 mån)

- Stolar och bord ska byggas (helgen före festen)

- Samla stenar, snäckor (helgen innan bröllopet)

- Bygga partytält (2 dagar innan bröllopet)

- Dekorera (1-2 dagar innan bröllopet)

- Röja ut övervåningen och förbereda för dans (1 dag innan)


Jag tror att jag skrivit ned allt här nu. Årets första checklista....;)



Det är i år vi ska gifta oss!
Det känns helt ofattbart, galet och samtidigt alldeles, alldeles underbart!








Kommentarer
Postat av: Lina

Åh vad glad jag blir av att läsa din checklista! Känner igen tänket runt planeringen, alla trådändar som ska knytas ihop och saker som ska kommas ihåg. Pust.. Och jag kan inte heller fatta att det är NU i ÅR det händer! Helt sjukt vad snabbt tiden går.. Hoppas och tror att ni kommer få en helt fantastisk dag och att allt med gästlistan löser sig till det bästa! Det är verkligen skitsvårt att bestämma vart man ska "klippa av"... :S

2010-01-06 @ 11:22:39
URL: http://linalottan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0