Pizzo och Tropea....

Lördagen den 24/7-10.
Nedan: Utsikt från balkongen, "Bella Pizzo B&B", runt 7-snåret första morgonen.
Dag nr 2 i vår fantastiska resa så vaknade jag redan vid 7, var helt sprallig och kunde inte vänta på att få börja uppleva Italien i dagsljus. Jag började morgonen med att gå ut och fota från balkongen. Utsikten kunde ärligt talat inte ha blivit mer vacker. Havet, Marinan, borgen - kunde knappt suga i mig alltihopa samtidigt. Magiskt!
Nedan: Frukosten är serverad! Mums!
Jag väckte Oscar två timmar efter min fotosession ute på balkongen, vi fixade oss innan frukosten som Alan serverade oss på en liten vagn vid 10-tiden, efter vårt egna önskemål. Så här åt vi vår frukost i Pizzo...
Nedan: I centrala delarna av Tropea, strandremsan låg nedanför centrum.
Vi bestämde oss redan dagen före för att vi skulle ta en dagstur till Tropea som ligger en bit nedanför Pizzo, ute på en liten udde vid kusten. Med bil tog det ungefär oss 30-40 minuter att komma dit till en parkering vi markerat på vår lånade GPS "Alma". (Alma var för övrigt en väldigt spännande kartläsare under hela resan, lär återkomma till henne i senare inlägg, men hon klarade av att beskriva resvägarna bättre än vad vår egna GPS "Beatrice" skulle ha gjort i alla fall).
Vi vandrade runt lite sporadiskt och hittade till en början inte centrum i Tropea, gick åt fel håll.
Det var kokande varmt, jag längtade efter havet. Men njöt ändå av staden vi hamnat i. Hittade till de mer centrala delarna av Tropea till slut, de äldre kvarteren egentligen. Vackra gränder, härlig utsikt, klarblå himmel, små affärer och kyrkor, torg etc. att titta på beskriver Tropea centrum bäst. Det var dock betydligt större än Pizzo och betydligt mer turistigt, i Pizzo var det bara italienare i princip. Vi trivdes bra även i Tropea och facinerades av deras husbyggar-teknik, branta sandstensbergsväggar och ljuvliga, långa strandremsa.
Det blev lunch på ett litet kafe, salta bad och promenader som gällde för hela slanten - vi checkade av stan och bestämde oss för att åka tillbaka igen och göra en stadstur igen när vi visste hur vi skulle hitta centrum.
Stranden var en härlig ljus sandstrand men bottnen bestod av små och lite större, runda, lena stenar - de såg ut som akvariesten. Jättehärligt!
Nedan: Vägmarknaden vi stannade vid och Pizzo by night/evening igen. =)
På väg hem stannade vi till vid en av flera små väg-marknader. Där såldes både frukt, grönsaker, olika röror i burkar och vin etc. Vi köpte på oss vindruvor, vin, aprikoser och en stark chiliröra och åkte hemåt.
Tillbaka i Pizzo så tog vi oss ett dopp och sedan promenerade vi en sväng, bort från Piazzan och upp mot en kyrka och bland trånga gator och gränder. Hur vackert som helst! Vi vandrade även tillbaka, så vi gick förbi Piazzan och hamnade ovanför vårt B&B och marinan. Vi blev än mer kära i Pizzo den kvällen...

Kommentarer
Postat av: ★Fam. Bus★

Åååh vilka härliga bilder! Drömpalats! :)



Hehehe, neeeej nej. Den bilden såg jag helt sjukligt kocko ut på! hehe Den bjuder jag inte på. :) hehe



Hade ni trevligt senare då??? Gick Helle o Sofia ut?



Klart vi kör en tjejkväll snart igen. Låt mej bara aamma färdigt så ska jag allt slå klackarna i taket ;) hehe kram kram

2010-09-01 @ 09:31:58
URL: http://www.familjen-bus.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0