Tårtorna...

I går pratade vi med svärmor om tårtorna. Vi berättade att vår killkompis/fästmannens ena bestman sagt att han kan tänka sig baka ett par tårtor så alla blir likadana och för att underlätta för svärmor och att hon ska få med sig alla tårtor ut till ön. Det var hon tacksam för. Så den planen blir det.

Vi pratade även i genom det hela lite allmänt, hur man kunde få höjd på tårtorna osv. Svärmor har tänkt att baka och frysa in och sedan tina - för enkelhetens skull med frakten och sådär. Hon gör då 4 runda tårtor och bestman gör 3 st. För oss gör det inget om de gör på lite olika sätt eller om fyllningen skulle skilja sig något heller, så länge det är samma frukt/bär och något med choklad i det andra lagret. Svärmor pratade om att försöka göra själva sockerkakan högre än vanligt för att få höjd och kleta mera emellan våningarna så lagret med gottigheter blir bredare och på så sätt också höjer tårtan. Bestman trodde att något med grädde skulle fluffa till dem. Så det blir kanske lite olika varianter, men det gör inte oss något. Grunden och utseendet kommer vara detsamma i alla fall.

Svärmor inhandlar och står för all sugarpaste har hon sagt. Så ska be henne att köpa till 8 tårtor så det blir över till dekorationer.

Vi tänkte ha 3 lila tygblommor som dekor mitt på tårtorna, vi har redan dessa hemma och hade tänkt dekorera borden med dem men kom fram till att de utgjorde en perfekt tårtdekoration. Sedan tänkte vi lite silvriga, runda strösselpärlor på tårtan, lite utspridda bara. På kanten längst ned mot tallriken tårtan står på så tänkte vi antingen att vi ber tårtbakarna att rulla till pärlor av sugarpaste som vi färgar lite med ätbart silverglitter eller att det blir något snyggt spritsat med lite grädde. Och så är tårtan klar. Själva tårtan vi skär av vill vi ha en liten upphöjning i mitten på, typ som en muffins (fast större) som sticker upp mitt på tårtan där brudparet sitter för vi har valt ett sittande brudpar. Den är vit och täckt i sugarpaste den med men ska gå att lyfta av så får stå på något litet underlägg för glas eller något. Men vi har en rätt klar bild av det hela nu iaf. Skönt! =P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0