Lite praktisk planering...

I går efter att jag och fästmannen varit och hämtat brudklänningen, (och nej, han har inte sett den - jag fick hjälp av en på Svahns att packa in klänningen), så träffade vi hans faster på hennes underbara nyöppnade Bed n Breakfast (Le Mat) inne i stan för att planera lite kring bröllopet och festen - vad som ska göras, saker som behövs etc.

Vi kom fram till att vi ska ha en bygghelg den 8-9 maj. Virke finns på ön och det ska nog räcka till alla bänkar och bord, om inte annat märker vi det då och har tid på oss att fixa lite mer.
Stenar som ska bli placeringskort ska plockas då och tvättas, torkas och sedan skrivas på - blir med lila färg och pensel, hade först tänkt göra det med silverpenna men fastern trodde inte det skulle synas så bra och det har hon rätt i, bra att ha någon som hjälper till i tänkandet. =)

Vi fick numret till vår DJ, ska personligen kontakta honom i veckan (han är i Italien nu i helgen) och be om en mailadress så vi kan skicka över en liten önskelista på låtar samt vilken vår låt är som ska spelas först - med chans att det förändras beroende på hur skickliga vi hinner bli på att dansa bugg...;)
Det är även han som har nycklar och så till stället där vi lånar partytält så allt med utlånandet och säkerställandet av att vi faktiskt kan ha tälten ska också lösas. Det är säkert inga problem och vår toastmaster har redan pratat med honom om att komma över och spela hemma hos dem på vår fest, så som han berättat det hela i alla fall. Om inte annat löser det sig på annat sätt, musikanordning går alltid att lösa. Tälten är värre om de inte går att fixa...=P

Vi har även bestämt att alla de sista sakerna som ska ut till ön fraktas ut den sista helgen innan bröllopet, vi ska ta med en del under bygghelgen och kommer säkert behöva åka ut över dagen någon lördag eller söndag innan och efter bygghelgen med. Massor med dekorationer och annat att släpa med ut.

Tallrikar löser fästmannens faster, hon hade 80 st fina, likadana på jobbet som hon fraktar ut till ön och runt 40 st till fanns hemma hos henne och som dessutom var väldigt lika jobbtallrikarna. Bestick ska vi räkna när vi var ute under bygghelgen, fanns kanske runt 40 st, glas ska vi också räkna då men det finns många där ute i vilket fall.

Make-up artisterna ville ju ta sig från fastlandet och ut mot ön redan vid 6.30 eftersom de måste packa upp allting och sådär, det går inga färjor vid den tiden en lördag. Så antingen får hon ta en färja vid 7 och vara ute vid 7.35 på ön eller också får vi fjäska med fästmannens farbror så att han hämtar dem. Ett enda pyssel, men det är ju inte tänkbart för mig att ta mig in till land så det går inte att lösa på annat sätt heller. Men det är också en sådan sak som löser sig, i värsta fall får vi börja lite senare med sminkandet och ta några bilder precis runt husknuten i bröllopskläder så vi hinner svida om till partykläder innan gästerna kommer. Det löser sig det också....;)

Vi kommer åka ut på onskväll innan bröllopet, på tors kommer bestman och min hederstärna ut då ska bord och stolar ställas någorlunda i ordning, de sista stenarna ska skrivas på, björkris eller vad det nu kan tänkas bli att dekorera med i tälten plockas och sätts i vatten på tors-fre och det blir lite städ och fix. På fre kommer mina systrar, blivande svärfar med fästmö, blivande svärmor och min mamma ut. På fredagen reser vi tälten och dekorerar, kokar potatis tidigt på morgonen och mamma står för potatissalladen. Tårtorna dekoreras av svärmor och bestman. Köttet kommer upp med svärfar. Ja, det blir att göra dagarna innan - helt klart, men vi är många som hjälps åt. Det mesta kommer vara utlejt till folk att hjälpa till med så att jag och fästmannen inte känner att vi inte mäktar med det hela. Dekorera vill jag gärna göra, tillsammans med tärnor och svärfaderns fästmö som har ett gott öga för det där....
Det blir roligt! Så känner jag inför det hela med arbetandet. Det kommer vara mycket att göra som sagt, men det känns inte tungt eller jobbigt. Hoppas den känslan håller över de dagarna som blir intensiva också...;)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0